Yeniden Refah Partisi Milletvekili Aday Tespitinde Ince Eleyip Sik Dokuyacak

Yeniden Refah Partisi’nde milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik çalismalar çerçevesinde yüz yüze mülakatlar basladi.

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Aday Tespitinde Ince Eleyip Sik Dokuyacak
Seçimlere Cumhur Ittifaki ile ortak girecek olan Yeniden Refah Partisi’nde milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik çalismalar çerçevesinde yüz yüze mülakatlar basladi.

Parti Genel Merkezinde milletvekili aday adaylari ile yüz yüze yapilan mülakatlar, 3 Nisan’a kadar yogun bir sekilde devam edecek.

Aday adaylarinda liyakat esas alinacak

14 Mayis’taki seçimlerinde Cumhur Ittifaki ile hareket etme karari alan Yeniden Refah Partisi’nde, aday adayligi için basvuru yapan 2 bin 497 milletvekili aday adayi için hafta içi yapilan temayül yoklamasinin ardindan, 1 Nisan Cumartesi itibariyle yüz yüze mülakatlar basladi.

Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinden olusan 9 komisyon, milletvekili aday adaylari ile mülakatlarda ince eleyip sik dokuyacak ve aday belirlemede liyakat esas alinacak.

Son karari Genel Baskan Erbakan baskanligindaki komisyon verecek

3 Nisan’a kadar devam edecegi belirtilen mülakatlar sonrasi hazirlanacak raporlar, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan’in baskanligindaki üst komisyona iletilecek.

Öte yandan, çalismalarina mülakatlar sonrasi baslamasi beklenen üst komisyonun ise kesin listeleri 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA