Tekkeköy Belediyesi Afetzede Aileleri Iftarda Bulusturdu

SAMSUN – Samsun’da Tekkeköy Belediyesi, Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi ilçede misafir ettigi afetzede aileleri düzenledigi iftar programinda bulusturdu.

Tekkeköy Belediyesi Afetzede Aileleri Iftarda Bulusturdu


Kahramanmaras merkezli 11 ilde gerçeklesen afet sonrasi büyük bir seferberlik haliyle bölgeye yardimlar ulastiran Tekkeköy Belediyesi ekipleri, afetin yaralarinin sarilmasi için çalismalarina devam ediyor. Bugüne kadar onlarca tir yardim malzemesi gönderdigi afet bölgelerindeki çalismalarini, Ramazan ayi dolayisiyla iftar ve sahur yemekleri dagitimlariyla devam ettiren ekipler bu sirada Tekkeköy ilçesinde misafir ettigi afetzede aileleri de ihmal etmiyor.

Tekkeköy Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügünün yürüttügü çalisma kapsaminda evinden çikamayacak durumda veya evinde yemek yapamayacak durumdaki 384 aile ve as evlerine gelerek iftar yemeklerini alan bine yakin ailenin yani sira, ilçede misafir edilen 162 depremzede aileye de iftar ve sahur yemekleriyle destek olunuyor.

Iftar programinda bulustu

Bu kapsamda yapilan son çalisma ise Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenerek ilçede misafir edilen ailelerin Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar’in ev sahipliginde bir iftar programinda bulusturulmasi oldu.

Afetzede ailelerin yaralarinin sarilmasi adina onlara olan destegi göstermek amaciyla yapilan iftar programinda, Ilçe Müftüsü Hayreddin Kiliçbay esliginde bir daha bu ülkenin böyle afetler yasamamasi için dua edilerek hep beraber oruç açildi.

“Böyle büyük imtihanlarla karsi karsiya kalmamasini diliyorum”

Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar programda tüm masalari ziyaret ederek, depremzede ailelerle tek tek ilgilendi ve onlari dinledi. Iftar saatinin ardindan bir konusma yapan Baskan Togar, “Bizleri ayni sofra etrafinda bulusturan Yüce Allah’a hamd ediyorum. Bir daha asla yeryüzündeki hiçbir canlinin böyle büyük imtihanlarla karsi karsiya kalmamasini diliyorum ve bizlerle birlikte oldugunuz için; ayni sofrayi, ayni suyu, ayni çorbayi bizlerle paylasma serefini bahsettiginiz için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.



Sözü alan Tekkeköy Kaymakami Dr. Polat Kara ise, deprem felaketinin ardindan devlet millet el ele büyük bir dayanisma örnegi sergilendigini; afetin yaralarinin silinmesi ve bölgenin yeniden imari noktasinda çalismalarin devam ettigini belirtti.



Dogum günü kutlandi

Konusmalarin ardindan afetzede bir çocugun dogum günü kutlamasi yapildi. 3 yasindaki Muhammed Emir için dogum günü pastasi kesildi. Muhammed Emir, Baskan Togar ile birlikte pastasindaki mumlari üfledi ve diger çocuklarla birlikte fotograf çekildi.
Kaynak: İHA