TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Önümüzdeki Ramazanda Iftari Evlerinizde Yapacaksiniz'

TBMM Baskani Mustafa Sentop, "Tabi iftari çadirda yaptik. Insallah önümüzdeki senenin ramazaninda evlerinizde yapacaksiniz. Cumhurbaskanimiz bunu ifade etti. Bizler de iftarda evlerinizde misafirleriniz olacagiz" dedi.

TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Önümüzdeki Ramazanda Iftari Evlerinizde Yapacaksiniz'


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Mustafa Sentop, Karacasu Konteyner Kenti’ni ziyaret ederek depremzedelere yemek dagitti.

Vatandaslarin talep ve ihtiyaçlarini dinleyen Sentop, konteyner kentte yürütülen çalismalar hakkinda da ilgililerden bilgi aldi. Daha sonra Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi Avsar Kampüsü’ne geçen Sentop, Gaziosmanpasa Belediyesi tarafindan kurulan sosyal marketi de gezdi, depremzedelerle yakindan ilgilenerek çocuklara da oyuncak hediye etti. Çadirdaki iftar programina katilan Sentop’a Içisleri Bakani Süleyman Soylu’da eslik etti.

"Önümüzdeki sene iftari evlerinizde yapacaksiniz"

Bir sonraki ramazan ayinda iftarin evlerde yapilacagini ifade eden Sentop, "Dolayisiyla bu sehri yeniden ihya etmek, hem fiziken hem de Osmanli’daki tabirle senlendirmek, o kültürüyle ruhuyla yeninden ayaga kaldirmak hepimizin vazifesi. Kahramanmarasli kardeslerimizin bu anlayis ve suur içerisinde hareket ettigini gördüm. Bunun için de çok tesekkür ediyorum. Tabi iftari çadirda yaptik insallah önümüzdeki senenin ramazani da evlerinizde yapacaksiniz. Cumhurbaskanimiz bunu ifade etti.

Insallah önümüzdeki ramazan sizler evlerinizde olacaksiniz. Bizler de iftarda evlerinizde misafirleriniz olacagiz" dedi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in depremden zarar gören sehirleri ziyaret ettigini hatirlatan Sentop, "Cumhurbaskanimiz depremden hasar gören, zarar gören bütün sehirlerimizi ziyaret ediyor. Bakanlarimiz zaten buradalar. Cenab-i Hak basta ölmüslerimize rahmet eylesin, kalanlarimiza sabirlar ihsan eylesin. En kisa zamanda bu felaketin üstesinden gelecek gücü gayreti bize versin" diye konustu.



Çadir kentte yürüyüs yapan Sentop ile Soylu, depremzedelere çay ikraminda bulunduktan sonra Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi (KSÜ) Avsar Yerleskesi’ndeki konteyner kentte depremzede 21 kanser hastasi ve aileleri için olusturulan "Umut Sokagi"ni da gezdi.
Kaynak: İHA