TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiz 1 Yil Içerisinde Sehirlerimizi Yeniden Canlandiracak'

TBMM Baskani Mustafa Sentop, "Kahramanmaras basta olmak üzere illerimizde büyük bir yikim var. Ama bunu en azindan 2 ay içerisinde vatandaslarimizin günlük temel ihtiyacini karsilayacak bir sekilde organize edilmis olmasi esasen büyük basari. Sayin Cumhurbaskanimiz ifade ediyor, bir yil içerisinde sehirlerimizi yeniden senlendirecek, canlandiracak, vatandaslarimizin kalici konutlarda yasamasini saglayacak sekilde adimlar atilacak" dedi.



TBMM Baskani Mustafa Sentop, depremin merkezi Kahramanmaras’a geldi. AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gerçeklestirilen toplantiya katilan Sentop, daha sonra basin açiklamasinda bulundu. TBMM Baskani Sentop, "Burada son durumla ilgili hem merkezdeki hem de ilçeler dahil olmak üzere bilgi aldik. Ben depremden 4-5 gün sonra da ziyaret etmistim. Gördügünüz tablo çok büyük ölçüde. Hizmetlerin sunumunda özellikle barinma diger acil ihtiyaçlarin karsilanmasinda elektrik ve suyun verilmesinde tamamen isler yoluna girmis" dedi.



Büyük bir felaketle karsi karsiya olduklarini hatirlatan Sentop, basta Kahramanmaras olmak üzere diger illerde de büyük yikim oldugunu belirterek, "Organizasyon tamamlanmis gözüküyor. Tabi çok büyük bir yikimla felaketle karsi karsiyayiz. Kahramanmaras basta olmak üzere illerimizde büyük bir yikim var. Ama bunu en azindan 2 ay içerisinde vatandaslarimizin günlük temel ihtiyacini karsilayacak bir sekilde organize edilmis olmasi esasen büyük basari" diye konustu.



Vatandaslarin ramazanini tebrik eden Sentop, "Insallah Sayin Cumhurbaskanimiz ifade ediyor, bir yil içerisinde sehirlerimizi yeniden senlendirecek, canlandiracak, vatandaslarimizin kalici konutlarda yasamasini saglayacak sekilde adimlar atilacak. Ben tekrar gelmisken bu vesile ile vatandaslarimiza geçmis olsun diliyorum, ramazanlarini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA