Sabahattin Ali, Ölümünün 75'Inci Yil Dönümünde Kusadasi'nda Anildi

Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyati’nin önemli yazarlarindan olan Sabahattin Ali, ölümünün 75’inci yil dönümünde düzenlenen çesitli etkinliklerle Kusadasi’nda anildi.

Sabahattin Ali, Ölümünün 75'Inci Yil Dönümünde Kusadasi'nda Anildi


Türk Edebiyati’nin usta isimlerinden gazeteci, sair ve yazar Sabahattin Ali’nin 75’inci ölüm yili dolayisiyla Kusadasi’nin Güzelçamli Mahallesi’nde çesitli etkinlikler düzenlendi.

Kusadasi Belediyesi, Kusadasi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi, Güvercin Sanat Platformu ve Güzelçamli Dayanisma Palatformu’nun is birliginde düzenlenen anma etkinliklerine Sabahattin Ali’nin yegenleri Ümit Rachow ile Suat Conkman, Belediye Meclis Üyesi Hasan Çelik ve çok sayida Kusadali katildi.



Güzelçamli Mahallesi’nde bulunan Sabahattin Ali Parki’ndaki heykele çiçek konulmasi ile baslayan etkinlikler, Güzelçamli Dügün Salonu’nda devam etti. Sabahattin Ali’nin yasam öyküsünün anlatildigi etkinlikte “Basin Öne Egilmesin” gösterisi ile usta edebiyatçinin günümüze kadar ulasan bestelenmis çok sayida siiri seslendirildi. Etkinliklerin ardindan Sabahattin Ali’nin yegenleri Ümit Rachow ile Suat Conkman’a çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA