Nurhak'ta Deprem Sonrasi Obruklar Olusmaya Basladi

Kahramanmaras’in Nurhak ilçesinde deprem sonrasinda obruklar olusmaya basladi. Tatlar Mahallesi ve Kürt Pinari mevkiindeki obruklarin derinlikleri 10 metreye genislikleri ise 6 metreye ulastigi ögrenildi.

Nurhak'ta Deprem Sonrasi Obruklar Olusmaya Basladi
Kahramanmaras’ta depremler sonrasinda Nurhak’ta, Tatlar Mahallesi’nde ve Kürt Pinari olarak adlandirilan mevkide derinligi 10 metre genislikleri ise 6 metreye ulasan 2 obruk olustu. Obruklar, vatandaslarin arazilerini kontrol etmeleri ile ortaya çikti. Obrugun birinin içinin de su ile doldugu dikkatlerden kaçmadi.

Kentte daha önce rastlanmayan bu durumun depremle birlikte ortaya çiktigini belirten vatandaslar, sarsintilarin dogaya çok büyük zarar verdigini hatirlatti.

Durum ile ilgili bilgi veren yöre sakinleri, “Ilçemizde de deprem sonrasinda obruklar görülmeye baslandi. Daha önceden rastlanmayan bir durumla karsi karsiyayiz. 2 bölgemizde derinlikleri 10’ar metreye yakin obruklar olusmus durumda. Ister istemez vatandasimiz tedirgin. Tatlar Mahallemizdeki obruk, ekili arazinin içinde olusmus. Digeri ise Kürt Pinari mevkiinde bulunuyor. Bunun da içi su ile dolmus durumda. Yeni obruklar meydana gelmesinden endise ediyoruz. Tedirginiz. Bilim adamlarinin buralari incelemesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA