Mersin'de 'Dünya Otizm Farkindalik Günü' Etkinligi

İçel Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü’ dolayisiyla anlamli bir etkinlik düzenlendi.

Mersin'de 'Dünya Otizm Farkindalik Günü' Etkinligi
İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan bir AVM’de otizm hakkinda insanlari aydinlatmak ve dikkat çekmek amaciyla etkinlik yapildi. Etkinlikte sövalyelerin üzerindeki pankartlarda otizmle ilgili dogru bilinen yanlislar ile ‘otizmin farkindayiz onlarin yanindayiz’, ‘otizm bir eksiklik degil farkliliktir’, ‘erken tani ve yogun egitimle otizm belirtileri kontrol altina alinabilmektedir’, ‘otizm spektrum bozuklugu dogustan gelen ya da yasamin ilk yillarinda ortaya çikan bir nörogelisimsel farkliliktir’ gibi bilgiler yer aldi. Vatandaslarin ilgiyle karsiladigi etkinlikte belediye personeli, bilgilendirici brosür dagitarak, vatandaslardan gelen sorulari yanitladi. Vatandaslar, alandaki fotograf kösesinde ‘otizminfarkindayiz’ hashtagli stickerleri ellerine yapistirarak fotograf çektirdi.

"Otizm bir eksiklik degil bir farkindaliktir"

İçel Büyüksehir Belediyesi Engelsiz Yasam Biriminde görev yapan Uzman Psikolog Dila Aslan, otizmin tanimini yaparken, erken taninin önemine dikkat çekti. Düzenledikleri etkinligin amacina deginen Aslan, "Bugün burada 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü amaciyla insanlara bilgi vermek, farkindalik olusturmak için buradayiz. Yakin bir zamanda da Otizm Aile Danismanlik Merkezimiz açilacak. Burasi 0-6 yas döneminde özellikle çocuklarin egitimine yönelik destekleyici bir merkez olacak. Unutmayalim otizm bir eksiklik degil bir farkindaliktir" dedi.

Otizmli çocugu olan ve etkinlige katilan Hizan Tonga ise otizmli çocuklarin farkinda olunmasi açisindan bu tür etkinliklerin önemli oldugunu vurgulayarak, "4 yasinda otizmli bir çocugum var su an egitim görüyor. Bugün farkindalik günü. Belediyemiz böyle farkindalik olusturdugu için bilgilendirdigi için çok mutluyum. Bizim de otizmi çocuklarimiz için gösterilerimiz oluyor. Herkesin farkinda olmasini çok isterim. Farkli degiliz ayniyiz. Lütfen bize baska gözle bakmayin. Çünkü hiçbir farkimiz yok" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA