Mardin'de Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Iftar Yemegi

Mardin’de sehit yakinlari ve gaziler onuruna iftar yemegi düzenlendi.

Mardin'de Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Iftar Yemegi


Valilik ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan, bir otelde sehit yakinlari, gaziler ve aileleri onuruna iftar yemegi düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan ve yemek duasi ile devam eden programda konuklariyla yakindan ilgilenen Vali Demirtas ile esi Beyhan Demirtas, masalari tek tek gezip sehit aileleri ve gazilerin hal ve hatirlarini sorarak yakindan ilgilendi, bir süre onlarla sohbet etti. Vali Demirtas, yaptigi konusmasinda, bu yil ramazan ayini, Kahramanmaras’ta yasanan depremler sebebiyle ülke ve millet olarak yogun duygular içerisinde idrak ettiklerini belirtti.

Ramazan ayinin yardimlasma, dayanisma, birlik ve beraberlik gibi hasletlerini bizatihi hissettiklerini ve yasadiklarini vurgulayan Demirtas, "Asimizi, ekmegimizi, evimizi, ocagimizi, harçligimizi, iasemizi afet bölgesindeki kardeslerimizle paylasiyor, onlarin acilarini dindirmeye gayret ediyoruz. Ne mutlu bizlere ki acida da keder de et tirnak misali bir ve beraber olmayi basaran böylesine yüce gönüllü bir milletin mensuplariyiz. Acilarin paylasildikça azaldigini, sevinçlerin paylasildikça çogaldigini bilen büyük bir milletiz." ifadelerini kullandi

Acilari devlet ve millet ele ele vererek üstesinden geleceklerini dile getiren Demirtas, "Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yaralarimizi hep beraber saracak, asrin felaketinin izlerini hep birlikte silecegiz. Buradan bir kez daha depremlerde hayatlarini kaybeden kardeslerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Geride biraktiklari yakinlarina ve aziz milletimize sabirlar, yarali kardeslerimize acil sifalar diliyorum" dedi.

Sehitlik ve gazilik mertebesinin önemine deginen Demirtas, sehitlerin emaneti ve gözlerini kirpmadan vatan ugrunda çarpisan gazilerle bir araya gelmenin onurunu yasadigini söyledi.



“Devlet millet her daim yaninizda duracak, dertlerinize derman olacagiz”

Bu cografyanin vatan, millet, bayrak ve mukaddesat ugrunda can feda edenlerin yurdu oldugunu belirten Demirtas, konusmasini söyle sürdürdü:

"Dolayisiyla bugün bizlere düsen görev, her bir karisi aziz sehitlerimizin kanlariyla sulanmis bu vatani ve onlarin hatiralarini, asla çignetmemektir. Ülkemiz ve milletimiz üzerine oynanmaya çalisilan tüm oyunlari bertaraf etmek; istiklalimize ve istikbalimize göz dikenlere birlik ve beraberlikle en güzel cevabi vermektir. Bu yolda en basta bu topraklari bizlere vatan yapanlarin yakinlarina Valiligimiz ve Büyüksehir Belediyemiz olarak layikiyla hizmet edecegiz. Sizlerin acilarini hafifletecek, yasamlarinizi kolaylastiracak çalismalari yapmaya önümüzdeki dönemde de devam edecegiz. Devlet millet her daim yaninizda duracak, dertlerinize derman olacagiz. Bu aziz vatana evlatlarini armagan eden sehit yakinlarimiza ve gözünü budaktan esirgemeyen kahraman gazilerimize ne yapsak azdir. Sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur."

Yemege katilan protokol üyeleri ayri ayri masalarda oturarak sehit yakinlariyla birlikte iftar açip onlarla ilgilendi.

Il Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafindan sehitler için okunun duanin ardindan program sona erdi.

Programa, Mardin Cumhuriyet Bassavcisi Aydin Turhan, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Hikmet Yokaribas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Idris Tataroglu, Vali Yardimcilari, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Belediye Baskani Mehmet Tatlidede, kamu kurum ve kuruluslarinin il müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sehit yakinlari, gazi ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA