Emlak Alim Satim Ve Kiralamada 'Sözlesme' Uyarisi

Emlak sektöründe olusan anlasmazliklari ortadan kaldirmak için arabuluculuk sisteminin düzenlendigini hatirlatan GAZEMDER Baskani Türker, emlakçilarla ev sahibi ve kiracilara seslenerek; alim satim ve kiralama islemlerinde sözlesme yapilmasini istedi.

Emlak Alim Satim Ve Kiralamada 'Sözlesme' Uyarisi
Gazipasa Emlakçilar Dernegi (GAZEMDER) Baskani Savas Türker, emlak piyasasinda yasanan dalgalanmalarin ciddi hukuki sonuçlar dogurmaya basladigini belirterek, ev sahibi ve kiracilar arasinda yillarca süren davalarin arabuluculuk sistemi ile 90 günde çözülebilecegini söyledi.

Baskan Türker, emlakçilarla ev sahibi ve kiracilara seslenerek; alim satim ve kiralama islemlerinde sözlesme yapilmasini istedi.

Dava sürecinde hem zaman hem maddi kayip oraya çikiyor

Gayrimenkul sektörünün ekonomi açisindan büyük öneme sahip oldugunu hatirlatan Türker, “Ülkemiz ekonomisinin en önemli parçalarindan birisi olan gayrimenkul sektöründe gayrimenkul hukukuna iliskin sorunlarin çözümüne yönelik son yillarda önemli birçok adim atilmaya devam edilmektedir. Bu çalismalar isiginda gayrimenkulün insasindan baslayip; satin alinmasi, satilmasi ve kiralanmasi asamalarinda ortaya çikan birçok is ve islemin çözümüne yönelik düzenlemelere gidilmistir. Maalesef birçok kisi bu tür islemler sonucunda olusan dava süreciyle zaman ve maddi kayiplara ugrayabilmektedir. Özellikle son dönemlerde emlak piyasasindaki dalgalanmalar basta ev sahipleri ve kiracilar arasinda ciddi hukuki sonuçlar dogurmaya baslamistir” dedi.



Çözümü için önemli adimlar atildi

Sektörde olusan anlasmazliklari ortadan kaldirmak için arabuluculuk sisteminin düzenlendigini ifade eden Türker, “Olusan bu durumun önüne geçebilmek için basta kiralamalardan dogan ihtilaflar olmak üzere gayrimenkul sektöründe miras, bosanma, ticari ortakliklarin sonlandirilmasi, kentsel dönüsüm, paylasilamayan gayrimenkul ve icra gibi çesitli sebeplerden olusan konularda uzlasma saglanmasi konusunda çalismalar yapilmistir. Bu konuda Adalet Bakanligi tarafindan yürütülen düzenleme ve kanun ile arabuluculuk sistemi düzenlenmistir. Böylelikle basta ev sahipleri ile kiracilar arasindaki ihtilaflar dava açilmadan önce arabuluculuk sistemiyle giderilmeye çalisilacaktir. Taraflarin 90 gün içerisinde ihtilaflarini çözülmesi beklenecektir. Uzlasma saglanamamasi durumunda taraflar mahkeme yoluna gidebilecektir” diye konustu.



Sözlesmeye uyulmasi gerekir

Emlakçilarla ev sahibi ve kiracilara seslenerek; alim satim ve kiralama islemlerinde sözlesmeye uyulmasini isteyen GAZEMDER Baskani Savas Türker, “Gazipasa Emlakçilar Dernegi olarak, özellikle gayrimenkul hukuku konusunda sorunlarin önüne geçilebilmesi için taraflarin ve meslektaslarimizin alim satim ve kiralama islemlerinde sözlesme kullanimina önem vermelerini bir kez daha hatirlatmak istiyorum. Sözlesme ile kayit altina alinan islemlerde taraflarin haklarinin korunmasi yönünden hem arabuluculuk sistemi hem de mahkeme sürecinde kendilerine katki saglayacagini önemle belirtiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA