Ekrem Imamoglu, Sehit Yakinlari Ve Gazilerle Iftarda Bir Araya Geldi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, sehit yakinlari ve gazilerle iftarda bulustu. Imamoglu, “Hepimiz bu aziz vatanin ve güzel insanlarin iyiligini, refahi ve mutlulugunu istiyoruz” dedi.

Ekrem Imamoglu, Sehit Yakinlari Ve Gazilerle Iftarda Bir Araya Geldi


IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Ramazan ayinin 11’nci iftarini Istanbul’da yasayan sehit aileleri ve gazilerle yapti. Iftar öncesi konusma yapan Imamoglu, “Mübarek ramazan ayi hepimiz için hayirlara vesile olsun. Evlerimiz bereket ile dolu olsun. Tabi bu sene ne yazik ki büyük bir deprem acisiyla ramazan ayina girdik. Içimiz buruk büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Allah’tan kaybettigimiz canlarimiza rahmet diliyorum, yakinlarina milletimize bas sagligi diliyoruz. Depremde yaralilarimiz var, vatandaslarimiza Allah’tan sifa diliyoruz. Gerçekten sehitlerimize her zaman minnet duygularimiz vardir. Gazilerimize minnet duygularimiz vardir. Elele omuz omuza yaralarimizi saracagimiz. Günlerin ayni sekilde bu duyguyla beslenecegini de biliyorum. Bu sene Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100’üncü yil dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini buradan rahmetle minnetle anmak istiyorum. Ruhlari Sad olsun." dedi.



Imamoglu, konusmasina söyle devam etti:

"Hepimizin geçmisi sayesinde bugün bu sinirlar içerisinde kardesçe huzur içerisinde yasiyoruz. Tabi sunu söylemek istiyorum; en zor sartlarda bile bu savasi, bu mücadeleyi Çanakkale’den baslayarak veren her bir insanimizin geçmisteki büyükleri bize büyük de bir sorumluk yüklüyor. 86 milyon insanimizla bizlerin bugün hep birlikte bu sofrada olmamiz için hayatini ortaya koyan kahramanlarimizi hiçbir zaman unutmadik, bundan sonra da unutmayacagiz. Bugün sehitlerimizin bizlere emanet olan siz kiymetli yakinlari ve çok degerli gazilerimize ve aileleri de ayni sekilde bizlerin bir ailesidir. Bu iftar yemeginde iste bu yürekte bu inançla bu kalbi duygularimizla sizlerle bir aradayiz. Sizlere minnet borcumuzu asla ödeyemeyecegimizi biliyoruz. Ayni zamanda milletimizin ve memleketimizin refahini, mutlulugunu iyi bir gelecege sahip olmasina dönük çalisirken, biz biliyoruz ki sadece 86 milyon insanimiza degil iste vatan için yasamini kaybeden sehitlerimize ve hayata veda eden gazilerimize dönük de bir borcumuzdur. Mübarek ramazan ayinizi kutlayarak hepinize saglik, bereket, huzur ve mutluluk diliyorum. Hepinizin hanesine en küçügünden en büyügüne kadar sevgilerimi, saygilarimi iletiyorum, sag olun var olun.”
Kaynak: İHA