Edirne'deki Soydaslar, Bulgaristan Seçimleri Için Sandiga Gitti

Bulgaristan’da bugün gerçeklestirilen erken genel seçim için Edirne’de yasayan çifte vatandaslar oy kullanmak için sandiga gitti.

Edirne'deki Soydaslar, Bulgaristan Seçimleri Için Sandiga Gitti
Bulgaristan’da son 2 yilda 5’inci kez yapilan erken seçim için Türkiye’de 20’den fazla ilde 162 sandik kuruldu. Edirne’de yasayan çifte vatandaslik hakkina sahip seçmenler, Bulgaristan Baskonsoloslugu, 75. Yil Ilkokulu ve Kesan’da kurulan sandiklarda oy kullaniyor. Bu aksam saat 20.00’ye kadar sürecek oylamaya soydaslar yogun ilgi gösteriyor.

“Görevimizi yerine getirmeye geldik”

Bulgaristan’in Dupniçe sehrinde dogdugunu ve Edirne’de ikamet etigi için oy kullanacagini ifade eden Sükriye Karatas, “Bulgaristan seçimleri için de bugün görevimizi yerine getirmeye geldik. Bütün Bulgaristan için hayirli olsun” dedi.



“Hepimiz mücadele ediyoruz hak hukuk için”

Bulgaristan göçmeni oldugunu belirten Zekiye Kahraman, 2 yil içinde 5 seçimin yapildigini ve bu seçiminde son seçim olmayacagini vurgulayarak, “Bugün buraya oy hakkimi kullanmaya geldim. Hepimiz mücadele ediyoruz hak hukuk için, insallah hayirlisi olur” seklinde konustu.

Bulgaristan soydaslarindan Besim Baris ise hayirlisiyla Bulgaristan seçimleri için oy kullandiklarini ve darisinin 14 Mayis seçimlerine oldugunu belirtti.

Oyunu kullandigini söyleyen Bulgaristan vatandasi Sakir Halil Ibrahim de kullandiklari oylarin bütün millete hayirli olmasini diledi.

Bulgaristan seçimleri son 2 yil içerisinde 5’inci kez tekrarlaniyor

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanisma Dernek Baskani Cevat Günes, "Bugün Edirne’de erken genel seçimlerini icra etmekteyiz. Vatandaslarimiz sorumluluklarini alarak sandiklara gelmeye devam ediyor. Aksam saat 8’e kadar da oylarini kullanabilirler. Bulgaristan seçimleri son 2 yil içerisinde 5’inci kez tekrarlaniyor. Hükümet son iki senedir uzun süreli olmadigi için artik 5’inci defa bir seçim yapmak durumunda kaldi. Bizde buradaki soydaslarimiza gerekli bilgilendirmeleri yaparak onlari sandiga davet ettik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA