Bilecik'te Çifte Vatandaslar Bulgaristan Genel Seçimleri Için Sandiga Gitti

Bulgaristan’da bugün yapilan erken genel seçimlerde Türkiye’deki çifte vatandaslar için de 23 ilde 162 sandik kurulurken, bu illerden bir tanesi Bilecik oldu. Yüzlerce çifte vatandas Bilecik’te oy kullandi.

Bilecik'te Çifte Vatandaslar Bulgaristan Genel Seçimleri Için Sandiga Gitti
Bulgaristan vatandaslari bugün yapilan genel seçimlerde Türkiye dâhil 62 ülkede oy kullanmaya basladi.

Bulgaristan’daki erken genel seçimlerde çifte vatandaslarin oy kullanabilmeleri için Türkiye’deki 23 ilde 162 sandik kuldu. Bursa, Istanbul ve Izmir gibi çifte vatandaslarin yogun yasadigi illerin yani sira Bilecik’te de çifte vatandaslar oy kullanmaya basladi.

Türkiye’deki çifte vatandaslar için sandiklar 07.00’de açilan sadiklar, 20.00’de kapanacak. 21 parti ve koalisyon yarisacak olan seçimlerde Bilecik merkez Malhun Hatun Ilkokulu’nda kurulacak sandiklarda kentte yasayan çifte vatandaslar oy kullandilar.

"Bulgaristan’daki Türk partisine destek çikmak için oylarimizi kullaniyoruz"

Bilecik göçmenler temsilcisi Orhan Senkurt, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, "Bugün 23 ilde oldugu gibi Bilecik’te de sandik kuruldu. Yaklasik 10 yildir sandik kuruluyor. Son 2 yilda Bulgaristan’da hükümet kurulamadigi için 5’inci kez sandiga gidiyoruz. Bilecik ve ilçelerinde yasayan çifte vatandaslar oylarini rahatlica kullanabiliyorlar. Suana kadar yaklasik 110 kisi oy kullandi, bu sayinin 200 olmasi bekleniyor. Bulgaristan’daki Türk partisine destek çikmak için oylarimizi kullaniyoruz. Insallah bu kez hükümet kurulur" dedi.

Öte yandan, çifte vatandas statüsündeki Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, kentte kurulan sandiga giderek oyunu kullandi.
Kaynak: İHA