ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Rusya Disisleri Bakani Lavrov Arasinda Telefon Görüsmesi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov yaptiklari telefon görüsmesinde Rusya’da tutuklanan ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri Evan Gershkovich’i görüstü.

ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Rusya Disisleri Bakani Lavrov Arasinda Telefon Görüsmesi


ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov’un telefon görüsmesi gerçeklestirdigi aktarilarak, “Bakan Blinken, Rusya’nin ABD vatandasi bir gazeteciyi kabul edilemez sekilde tutuklamasina iliskin ABD’nin ciddi endisesini iletti” denildi.

Blinken’in Lavrov’dan ABD’li gazetecinin derhal serbest birakilmasini istedigi aktarilan açiklamada, Bakan Blinken’in görüsmede ayrica haksiz yere gözaltina alinan ABD vatandasi Paul Whelan’in da derhal serbest birakilmasi çagirisinda bulundugu ifade edildi.

Açiklamada, Bakan Blinken ve Bakan Lavrov’un görüsmede diplomatik misyonlarin çalismalarini devam etmesine izin veren bir ortam olusturulmasinin önemini ele aldiklari aktarildi.

Rusya Disisleri Bakanligina akredite olan ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri Evan Gershkovich’in casusluk süphesiyle Yekaterinburg kentinde 30 Mart’ta Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafindan gözaltina alinmisti. Lefortovo Bölge Mahkemesi ise Gershkovich’in 29 Mayis’a kadar tutuklu kalmasina karar vermisti.
Kaynak: İHA