'1 Oyuncak 1 Mutluluk Kampanyasi' Yardimlari Deprem Bölgesine Ulasti

Anadolu Üniversitesi’nin baslattigi yardim kampanyasi ile toplanan bagislar Hatay’in Belen ilçesinde kurulan Anadolu Oyun Evi’ne ulasti.

'1 Oyuncak 1 Mutluluk Kampanyasi' Yardimlari Deprem Bölgesine Ulasti
Anadolu Üniversitesi’nin, iki büyük depremle sarsilan 11 ildeki vatandaslar için baslattigi yardim seferberligini sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi Ögrenci Kulüpleri Koordinatörlügü ile Gönüllü Toplumsal Hizmetler, Iletisim, Marketing, Turizm ve Gezi, Siyasal Bilimler Kulüpleri tarafindan Hatay’in Belen ilçesindeki depremden etkilenen çocuklar için ’1 Oyuncak 1 Mutluluk’ yardim kampanyasi çerçevesinde çocuklar için Mart ayi sonuna kadar oyuncak, kirtasiye ve kitap yardimi toplandi. Yardim kampanyasi ile toplanan bagislar Anadolu Üniversitesi tarafindan Hatay’in Belen Ilçesinde kurulan Anadolu Oyun Evi’ne ulasti. Anadolu Üniversitesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü, gönüllüler araciligiyla topladigi yardimlarla depremden etkilenen çocuklar için Anadolu Oyun Evi’nin bulundugu alanda top havuzu, kaydirak ve salincaklarin bulundugu bir oyun parki da kurdu.

112 farkli kalemden olusan oyuncak ve kirtasiye yardimi bölgeye ulasti

Anadolu Oyun Evi’nde okul öncesinden 15 yasa kadar depremden etkilenen çocuklar için dil, matematik, resim, oyun, drama ve müzik etkinliklerinin yer alacagi aktiviteler düzenleniyor. Bu çerçevede çocuklar için toplanan 112 kalemden olusan oyuncak, kirtasiye ve kitap yardimlari gönüllü personel tarafindan ayristirilip araçlara yüklendi ve bölgeye ulastirildi.

Belen Kaymakamligi ve Belen Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün koordinasyonunda, Anadolu Üniversitesi tarafindan hayata geçirilen Anadolu Oyun Evi, depremzede çocuklar için düzenledigi ögretici etkinliklerle faaliyetlerini sürdürüyor. Etkinlik alaninda çocuklar, çesitli egitici-ögretici faaliyetlere katilarak bireysel ve toplu oyunlar gerçeklestiriyor, film gösterimlerine dahil oluyor. Bu sayede bölgedeki depremden zarar gören çocuklara yardimci olunmasi ve depremin yikici psikolojik etkilerine karsi korunmasi hedefleniyor. Bölgedeki ihtiyaçlar neticesinde kurulan Anadolu Oyun Evi, depremden etkilenen çocuklarin yaralarini sarmaya destek olmak için gönüllülerin destegi ile faaliyetlerini yürütüyor. Anadolu Oyun Evi’nde tamamen gönüllü Anadolu Üniversitesi akademisyen, ögrenci ve personelinden olusan ekipler çocuklarin sosyallesmesine ve nitelikli zaman geçirmesine yönelik katki sagliyor.

Oyun Evi’nin yani sira Anadolu Mutfagi’da iki aydan uzun bir süredir bölgedeki depremzedelerin sicak yemek ihtiyacini gidermek için günlük 10 binin üzerinde kisiye servis sunuyor. Her hafta baska bir gönüllü ekip Eskisehir’den Hatay’in Belen Ilçesi’ne giderek yemek servisinin devam etmesi için destek saglamaya devam ediyor.
Kaynak: İHA