Polis Ekiplerinden Bayram Öncesi Emniyet Kemeri Denetimi

Edirne’de polis ekiplerince Ramazan Bayrami nedeniyle kara yolu ile seyahat edecek vatandaslarin emniyet kemeri kullanmasinin önemine dikkat çekilmesi amaciyla ’Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosuyla denetim yapildi.

Polis Ekiplerinden Bayram Öncesi Emniyet Kemeri Denetimi
Yaklasan Ramazan Bayrami öncesi tüm yurtta oldugu gibi Edirne’de de trafik denetimleri sürüyor. Edirne Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri, otogarda ve uygulama noktasinda emniyet kemeri denetimi gerçeklestirerek hem sürücüleri hem de yolculari emniyet kemeri takmanin önemi konusunda bilgilendirdi.

Edirne otogarinda slayt gösterisi ile sürücüler ve yolculari bilgilendiren ekipler, emniyet kemeri takmanin hayat kurtardigina vurgu yapti.

"Böyle bir uygulama olmasina sevindim"

Hemsirelik ögrencisi Idal Usta, "Güzel bir uygulama. Çevremde gördügüm ve haberlerde duydugumuz, kazalarin çogu emniyet kemeri takilmadigindan dolayi oluyor. Ufak atlatilabilecek siyriklar aslinda çok büyük kazalara ve insan hayatina mal oluyor. Çogu insan kemer takimina dikkat etmiyor. Araca bindigimiz zaman o kemeri takmamiz gerekiyor. Bu da Edirne’de yapilan güzel bir uygulama, otogarda olmasi da daha mantikli. O yüzden böyle bir uygulama olmasina sevindim" dedi.



"35 yildir sürekli emniyet kemeri takiyorum"

Otobüs Soförü Hasan Kenar, "35 yildir sürekli emniyet kemeri takiyorum. Güzel bir aliskanlik. Herkese tavsiye ediyorum. Araçta levha da var tüm yolcularimiza söylüyoruz" diye konustu.

Ailesi ile birlikte bayram seyahatine çikan Tuncay Yilmaz, "Ailece emniyet kemeri takiyoruz. Çocuklarimiza da emniyet kemeri takmayi alistirdik. En ufak bir hizda bile insan savunmasiz kaliyor. Emniyet kemeri insani gerçekten hayata bagliyor" seklinde konustu.

Emniyet kemeri denetimlerinin bayram boyunca devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA