Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Bu Tür Masalardan Milletimizin Hayrina Bir Sey Çikmayacagini Milletimiz Çok Iyi Biliyor'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Isparta’nin Egirdir ilçesinde katildigi iftar programinda diger partilerin vaatlerinden bahsederek “Altili, yedili, sekizli, her gün sayisi artiyor azaliyor. Bu tür masalardan milletimizin hayrina bir sey çikmayacagini çok iyi biliyor milletimiz” dedi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, seçim programlari çerçevesinde Burdur ziyaretinin ardindan Isparta’nin Egirdir ilçesinde iftar programina katildi.

Programdaki konusmasinda Isparta’da oldugu için çok mutlu oldugunu dile getiren Bakan Çavusoglu “Egirdir’imizi anlatmaya gerek yok. Biz de Alanyaliyiz, Antalyaliyiz, çok iyi biliyoruz. Ama tarihi zenginlikleri açisindan da dogal güzellikleri açisindan da hem yurt içinden hem de yurt disindan turistleri cezbediyor. Çok sayida turist bölgemize geliyor. Antalya’da birbirini tamamliyor. Atalarimiz buraya bosuna cennet kabak dememis. Biz de hükümet olarak tüm Isparta’miza ve Egirdir’imize hep bu mercekten baktik. Hizmet ettik, güzel hizmetler getirdik. Milletvekillerimiz çok çalistilar. Belediye Baskanlarimiz çok çalistilar. Bir taraftan yerelden bir taraftan Ankara’dan gelen hizmetlerle Isparta’mizi hep birlikte Cumhurbaskanimizin liderliginde ihya ettik. Aslinda tüm Türkiye’de 81 ilimizde büyük eserler kazandirdik. Cumhurbaskanimiz iktidara geldigi günden bu yana ülkemize hizmet kazandirmak için gece gündüz çalisiyor” dedi.



Önceligimiz deprem bölgesinin yeniden insasi

Su an önceligin deprem bölgelerinin yeniden insasi oldugunu belirten Bakan Çavusoglu, “Depremzede kardeslerimizle sohbet ettim ve masamizda yine depremzede kardeslerimiz var. Onlarla beraber insallah iftar yapacagiz. Hepsine sordum rahatiniz iyi mi diye, hepsi dedi ki ’Ispartalilar, Egirdirliler bize çok iyi bakiyor.’ Allah sizden razi olsun. Bu zor zamanlarda dayanisma nedir onu gördük. Devlet-millet dayanismasi, milletimizin arasindaki dayanisma dünyaya örnektir. ABD Disisleri Bakani geldigi zaman ’Böylesine bir dayanisma ve organizasyon görmemistim’ demisti. Gerçekten Türkiye’ye gelen herkes depremin büyüklügünü görüyor. Ayrica Türkiye’de devlet millet el birligiyle yaralarin nasil sarildigini görüyor. Bu vesileyle bu zor günlerde bize yardim eli uzatan tüm dünya ülkelerine ve halklarina çok çok tesekkür ediyoruz. Gerçekten dört elle kostular. Depremin büyüklügünü gördüler ama tabi Türkiye’nin ve Türk milletinin yillardir zor durumda olanlarin yardimina kosmasindan dolayi, adeta Türkiye’ye tesekkür etmek için ’simdi sira bizde’ diyerek gelip yardim ettiler. Arama kurtarma ekipleri gönderdiler, sahra hastaneleri gönderdiler, çadirlar gönderdiler, konteynerler gönderdiler. Diger taraftan isitici, jeneratör, günlük ihtiyaç dahil her seyi gönderdiler" dedi.



Dünyanin her yerinde insanlarin, o ülkenin vatandaslari kendi kendilerine kampanyalar baslattiklarini hatirlatan Bakan Çavusiglu söyle devam etti: "Büyükelçiliklerimizi aradilar. Esyalari getirip biraktilar. Hepsini de Türkiye’ye getirdik. Koordinasyon olarak kurumlarimizla birlikte yaptik. Milletimizin o zor günlerinde ihtiyaçlarini karsilamak için seferber olduk. Simdi milletimizi, vatandaslarimizi deprem bölgelerinde çadirlardan konteynerlere tasimaya basladik. Ama bunlarin hepsi geçici. Esas Cumhurbaskanimizin vaadettigi gibi tüm yikilan, yikilacak olan evlerin yerine yenisini, daha güzelini daha saglamini yaptik. Köylerde ev yapiyoruz. Sehirlerde 1+4, 1+5 en fazla apartmanlar yapiyoruz. Tipki o bölgelerde yaptigimiz TOKI evleri gibi güvenli ve saglam olacak insallah. Vatandaslarimizi da insallah kendi sehirlerine bu sekilde döndürecegiz. Bizim anlayisimiz budur. Bizim anlayisimiz millete hizmet etme anlayisidir. Önümüzdeki seçimlerde yine milletimize hangi hizmetleri yapabilecegimizi anlatiyoruz. Sehir sehir, sokak sokak dolasiyoruz. Vatandaslarimizda çok büyük teveccüh görüyoruz. Bugün Burdur’da, sokaklarda vatandaslarimizdan çok büyük teveccüh gördük. Burada Egirdir’de görüyoruz. Biraz sonra, iftardan sonra, Isparta merkezde gençlerimizle bir araya gelecegiz. Sokaklarda hemsehrilerimizle sohbet edecegiz”.

“Her gün sayisi artip azalan masalardan milletimizin hayrina bir sey çikmayacagini çok iyi biliyor milletimiz”

Konusmalarina diger partilerin vaatleriyle devam Mevlüt Çavusoglu, “Gittigimiz her yerde bunu görüyoruz çünkü milletimiz bu ülkeye kimin hizmet edecegini, kimin hizmet etmeyecegini çok iyi biliyor. Baska siyasi partiler ve ittifaklar hakkinda çok olumsuz konusmak istemiyorum ama milletimiz zaten gerekeni söylüyor. Altili, yedili, sekizli, her gün sayisi artiyor azaliyor. Bu tür masalardan milletimizin hayrina bir sey çikmayacagini çok iyi biliyor milletimiz. Tam tersine kime hizmet ettiklerini, kimi serbest birakacaklarini, kime özgürlük istediklerini, bunlarla ittifak yapanlarin hatta ana muhalefet partisinin içindekiler dahil; ’Türkiye’yi eyaletlere bölecegiz, söyle olacak, böyle olacak, o terörist çikacak, bu sanik çikacak, kanun hükmünde kararnameyle çikarilanlarin hepsini geri iade edecegiz’ diyerek o kaos günlerini ülkemize getirmeye çalisiyorlar. Ayrica SIHA’larimiz ve savas uçaklarimiz, yine uçak gemilerimiz dahil tüm projeleri de durdurma yönünde sözler görüyoruz. Ama milletimiz buna firsat vermez. Milletimiz Türkiye’yi o karanlik günlere döndürmez. Milletimiz o koalisyon günlerinde ülkemizin neler çektigini, neyle neticelendigini, ekonomik ve siyasi krizlerle ne kadar enerji kaybettigimizi, darbelerle, darbe girisimleriyle de 28 Subat’ta da neleri kaybettigimiz milletimiz çok iyi biliyor. O nedenle o koalisyon günlerine Türkiye’miz dönmeyecektir. Bundan hiçbir süphemiz yoktur” seklinde konustu.



“Sanayide yüzde 80 millilik oranina ulastik”

Son yirmi yilda Cumhurbaskanimizin liderliginde ülkemize çok önemli hizmetler kazandirildigini söyleyen Bakan Çavusoglu “Gerçekten cumhuriyetimizin ilk yüzyili basariyla tamamlandiysa bunda Cumhurbaskanimizin liderliginde, AK Parti iktidarlarinin ve Cumhur Ittifakinin çok önemli bir payi vardir. Son 21 yilda yaptiklarimizda. Geçmisle kiyasladigimiz zaman iyi durumdayiz. Evet bugün savunma sanayinde biz %80 millilik oranina ulastik. Yüzde 20’sini ithal ediyoruz. Eskiden tam tersiydi, yüzde 80’ini disardan ithal ederdik. Kafalarina göre istediklerini verirlerdi, istemediklerini vermezlerdi. Hala ayni seyi yapmaya çalisiyorlar ama biz kendimiz üreterek artik baskalari bize geliyor, bizden almak istiyor” dedi.



Bagimsiz Türkiye için savunma sanayinin de bagimsiz olmasi gerektigini dile getiren Bakan Çavusoglu “Savas uçaklarimizin, SIHA’larimizin, IHA’larimizin, gemilerimizin hepsinin bizim olmasi lazim. Iste yaptigimiz yatirimlarla bu noktaya geldik. Evet, hayal edilemeyen projeleri hayata geçirdik. Birinci yüzyilimizi böylelikle tamamladik. Ama ikinci asrimizi Türkiye asri yapmak istiyoruz. Türkiye yüzyili vizyonumuzu Cumhurbaskanimiz paylasti. Türkiye yüzyilinda yine savunma sanayiinde bir numara olacagiz. Yine ekonomide dünyanin ilk 10 ülkesi arasina insallah girecegiz. Avrupa’da ilk 3’e girecegiz. Diger taraftan bilmiyorum dikkatinizi çekiyor mu, Türkiye su anda bölgesel bir enerji merkezi, bir aktör olmustur. Ama biz küresel bir güç olmak istiyoruz. Bir taraftan kendi ürettiklerimiz, diger taraftan Türkiye üzerinden geçen boru hatlariyla Türkiye’deki 5 tane enerji istasyonlariyla, terminallerle, dünyanin her yerinden tankerlerle getirip Avrupa ülkelerine, Balkan ülkelerine dogal gaz satmaya basladik. Elektrigi zaten yillardir satiyoruz. Hem yenilenebilir enerji, rüzgar, ayni sekilde günes, hidroelektrik santralleri dahil, simdi nükleer enerji santralimizin ilk asamasi da bu sene devreye girecek. Sisteme baglanacak. Dogal gazimiz Karadeniz’den yine sisteme baglanacak. Yani sonuçta, enerji konusunda kendi ihtiyaçlarimizi karsilarken insallah tamamen kendi kendimize yeterli olmak için çalisiyoruz. Ama dünyanin enerji tedariginde, özellikle Avrupa’nin, önemli bir aktör haline geldik. Azerbaycan’ la, ayni sekilde Türkmenistan ve diger kardes ülkelerle. Evet, Türkiye artik güçlü ama bizim hedefimiz nedir, Türkiye yüzyiliyla beraber ikinci yüzyilimizi Türk asri, Türk dünyasi asri yapmak. O nedenle cumhuriyetimizin ilk yüzyilinin son günlerinde Türk Devletleri Teskilati’ni kurduk ve Türk Dünyasini bir çati altinda birlestirdik. Vakiflariyla, akademileriyle, parlamenter asamblesi dahil tüm kurumlari bir çati altinda birlestirdik. Gözlemciler gelmeye basladi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti de anayasal adiyla ve sanli bayragiyla yerini aldi” diye konustu.



“Türk dünyasinin dünyadaki konumunun daha güçlü olmasi lazim”

Bakan Çavusoglu Türk dünyasi birliginin dünyada daha güçlü bir hale gelmesi gerektigini ve önümüzdeki yüzyilin Türkiye yüzyili olacagini belirttigi konusmasinda, “Biz artik Türk dünyasinin daha güçlü olmasini istiyoruz. Türk dünyasinin güveni kendisine geldi. Hiç kimseyle rekabet etmiyoruz ama bizim kardesligimizin de güçlü olmasi gerekiyor ve Türk dünyasinin dünyadaki konumunun da daha güçlü olmasi lazim. Zaten Türkiye’nin ikinci yüzyilini Türkiye yüzyili yapacagiz derken sayin Cumhurbaskanimiz, dünyadaki konumumuzun da güçlü olmasi gerektigini esas alarak vurguluyor. Çünkü dünya zor sartlardan geçiyor. Artik tek kutupluluktan çok kutupluluga geçiyoruz. Diger taraftan müthis bir yaris var, belirsizlikler var, çekismeler var, krizler var, çatismalar var, savaslar var. Böyle bir durumda ülkemizin ve milletimizin çok daha güçlü olmasi lazim, istikrarli olmasi lazim. 14 Mayis seçimleriyle ülkemizin istikrari daha da pekisecek insallah. Daha da güçlü olacagiz” dedi.



Türkiye’nin bugün baris için adim atabilen, arabuluculuk yapabilen bir ülke olduguna deginen Bakan Çavusoglu “Cumhurbaskanimizin sergiledigi liderler diplomasiyle birlikte; görüyorsunuz Ukrayna savasinda bizden baska herhangi bir çaba sarf edebilen, netice alabilen bir ülke yoktur. Tahil anlasmasiyla beraber dünyadaki tahil krizini, gida krizini çözdük. Dünyadaki her bir haneye bu sekilde katki sagladik. Biz artik küresel bir aktörüz ama çok daha güçlü olmamiz lazim. Bunu da birlikte basaracagiz. Milletimizin oylariyla insallah önümüzdeki 14 Mayis’ta ilk turda cumhurbaskanimizi tekrar cumhurbaskani seçtirecegiz. Tabi ki Isparta’mizda da vatandaslarimizin oylariyla geçen dönem 3 milletvekilimiz mecliste Isparta’yi temsil etmisti. Bu sefer insallah 4-0 bekliyoruz Isparta’dan. Isparta bunu basarir. Isparta bunu basarmistir, yine basarir. Ben sizlere simdiden destekleriniz için çok çok tesekkür ediyorum. Hepinizin cuma günü idrak edecegimiz Ramazan Bayrami’ni cani gönülden tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, buradaki konusmalarinin ardindan Isparta’ya geçerek esnaf ziyareti yapip gençlerle sohbet etti.
Kaynak: İHA