Deprem Bölgesi Hatay'da Buruk Kadir Gecesi

Kahramanmaras merkezli depremlerden en agir hasari alan Hatay’in Antakya ilçesinde Kadir Gecesi idrak edildi. Kilinan teravih namazinin ardindan depremlerde hayatini kaybeden vatandaslar için Kur’an-i Kerim okunarak, dualar edildi.

Deprem Bölgesi Hatay'da Buruk Kadir Gecesi
Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremlerde en agir hasari alan Hatay’in Antakya ilçesinde Kadir Gecesi idrak edildi. Antakya Asri Mezarligi bahçesinde kurulu olan çadir kentte Türkiye Diyanet Vakfi gönüllüleri tarafindan depremzede vatandaslara ikramlarda bulunuldu, Kur’an-i Kerim dagitildi. Yatsi namazina müteakip kilinan teravih namazinin ardindan depremlerde hayatini kaybeden vatandaslar için Kur’an-i Kerim okunarak, dualar edildi.

“Türkiye’mizin seçkin hafizlari ve hocalarimizla gecemizi idrak edecegiz”

Depremin ilk anindan itibaren bölgede olduklarini belirten Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Genel Müdürü Izani Turan, “Buralardayiz ve buradan hiç ayrilmadik. Ayrilmayacagiz da insallah. Buradaki insanimiz ‘Biz bize yeteriz artik. Tamam, tesekkür ederiz’ diyene kadar burada kalmaya vakif olarak niyetliyiz insallah. Iyiligin yeryüzünde egemen olmasi mottosuyla yola çikan bu vakif, hakikaten elinden gelen ne tür bir iyilik varsa onlari seferber etti. Bin 600 tir, 435 kamyon insani yardim getirdik. 400 milyona yakin bir yardimi buraya ulastirdik. Bunun yaninda çesitli kurslarimizla, yurtlarimizla, baskanligimiza ait yerlerde 400 bine yakin insanimizi misafir ettik. Onlarin ihtiyaçlarini giderdik. Deprem bölgesinde 41 noktada ikramlarimiz var. 11 noktada da büyük etkinlik çadirlarimiz var. 500 civarinda mescidimiz var ve su an bulundugumuz bir mescidimizde de Kadir Gecemizi idrak ediyoruz. Türkiye’mizin seçkin hafizlari ve hocalarimizla gecemizi idrak edecegiz. Kur’an-i Kerim’in nazil oldugu bu gecede Kur’an-i Kerim dagitacagiz” dedi.

“Burada kosusturan minik yavrularimiz bizim dünyamiz, rüyamiz ve gelecegimiz” diyen Turan, “Onlari rehabilite edebilecek birçok etkinlikler yapiyoruz. Orta oyunu, Karagöz-Hacivat tarzi etkinliklerimiz var. Onlara yönelik de güzel bir hediye setimiz var. Bu hediye setlerimizin içerisinde onlarin dünyasina hitap edecek kitaplar var. Ilgilerini artiracak birtakim kitaplarimiz var. Bugün depremzedelerimizin gecesini paylasmak, duygularina ortak olmak, acilarini dindirmek için buradayiz. Allah milletimizden razi olsun, devletimizi var etsin. Depremden bu yana çok müthis bir dayanisma, müthis bir birliktelik örnegi sergilendi” ifadelerini kullandi.

“Herkesin elinden gelen her seyi yapmasi lazim”

Dizi oyuncusu ve TDV gönüllüsü Cem Uçan ise, “Hepimiz için buruk bir Kadir Gecesi. Hayatini kaybeden herkese Allah rahmet eylesin. Yaralananlara, ailelerine Allah sabir versin. Bir yil boyunca bekledigimiz bir gece ama buruk bir gece geçiriyoruz. Burada gönüllü olarak bulunuyorum ve az önce bir yemek dagitimi yaptik. Kur’an-i Kerim dagitimi da yapacagiz. Elimizden geldigi kadar insanlarin ruhlarina, gönüllerine dokunmaya çalisiyoruz. Yaralarina ilaç olabiliyorsak, merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Herkesin elinden gelen her seyi yapmasi lazim. Hem maddi olarak hem de manevi olarak hiçbir sey yapamiyorsak dua etmemiz lazim bu insanlar için. Çünkü çok zor günler geçiriyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA