Kiliçdaroglu'nun 'Yerel Basina Hazine Yardimindan Pay' Sözü Hatirlatildi

CHP Genel Baskani ve Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun "Seçim döneminde alinan hazine yardimindan yerel basina da pay ayirilacagi" sözü CHP Genel Baskan Basdanismani Baris Karadeniz’e hatirlatildi. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cengiz Demirel, "938 resmi ilan hakki bulunan gazeteye tanitimlarda yer vererek ödemelerini de derhal yapmalarini istiyorum" dedi.

Kiliçdaroglu'nun 'Yerel Basina Hazine Yardimindan Pay' Sözü Hatirlatildi


CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, 2021 yilinda gerçeklestirdigi Sinop ziyaretinde düzenlenen STK bulusmasinin basina kapali bölümünde kendisine seçim döneminde partilere verilen hazine yardiminin sadece ulusal basin ve reklam sirketlerine dagitildigi, resmi ilan alan yerel gazetelerin göz ardi edildigi iletildi. Kiliçdaroglu ise, katilimcilarin önünde ‘en yakin seçim döneminde bu hazine yardimindan yerel basina da pay ayirilacagi’ sözünü vermisti. Kiliçdaroglu tarafindan verilen bu sözün henüz yerine getirilmedigi CHP Sinop Milletvekili ve ayni zamanda CHP Genel Baskan Basdanismani Baris Karadeniz’e iletildi.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cengiz Demirel, “8 Nisan 2021 tarihinde Kemal Kiliçdaroglu, CHP Genel Baskani sifatiyla Sinop’a gelmisti. Geldiginde STK toplantilari da yapti, toplanti öncesinde ve sonrasinda ben Kiliçdaroglu’na alinan hazine yardimlarindan bu zamana kadar yapilan seçimlerde hiçbir partinin tanitim çerçevesinde yerel basina yansitmadiklarini, bunun hakkaniyeti olmadigini hatirlatmistim. Kiliçdaroglu kürsüden yaptigi açiklamasinda bu zamana kadar atlandigini, düsünülmedigini ve önümüzdeki ilk seçimlerde bunu gündeme alacaklarini, hazine yardimindan mutlaka tanitim alaninda yerel basina da destek vereceklerini söylemisti” diye konustu.



“938 resmi ilan alan gazeteler adina söylüyorum”

Seçim süreci için hazine yardiminin alindigini ancak verilen sözün yerine getirilmedigini belirterek tüm Türkiye’deki yerel gazeteler adina bu sözü hatirlattigini vurgulayan Demirel, “Bunu Türkiye’de 938 tane resmi ilan alan gazeteler adina söylüyorum. Böyle bir kampanya yürütmediler, sadece ulusala yönelik tanitim çalismalari var. Ben Kiliçdaroglu’nun verdigi sözün arkasinda duracagini umuyorum. Kalan süre içerisinde de bu sözünü yerine getirerek 938 resmi ilan hakki bulunan gazeteye tanitimlarda yer vererek ödemelerini de derhal yapmalarini istiyorum. Hakkaniyetli davransin tüm partiler, yerel basina da bir sekilde katki saglanmasini istiyoruz” dedi.

CHP Genel Baskan Basdanismani Baris Karadeniz ise en yakin toplantida durumu kendisine ileteceklerini söyledi.

Kaynak: İHA