Çadir Kentte Tip Fakültesi Hayali

Asrin felaketini Hatay’da yasayan 17 yasindaki Gökdeniz Aksaç, ailesi ile birlikte yerlestigi çadir kentte hayati degisse de hayalini degistirmeyerek kazanmak istedigi tip fakültesi için kütüphanede düzenli olarak çalisiyor.

Çadir Kentte Tip Fakültesi Hayali
Türkiye’yi yasa bogan Kahramanmaras depremlerinin etkiledigi 11 ilde yasamin normale dönmesi için devlet-millet is birligi ile baslatilan çalismalar araliksiz devam ediyor. Her ilde oldugu gibi en fazla zarari gören Hatay’da da bir taraftan sosyal destekler veriliyor, bir taraftan da sahadaki çalismalar sürüyor. Depremzedeler ise kurulan çadir kentler ile konteyner kentlerde yasamlarini sürdürüyor. Depremde evi hasar gören Aksaç ailesi de yerlestikleri çadir kentte hayatina devam ediyor. Lise son sinif ögrencisi Gökdeniz Aksaç ise, gönüllülerin çadir kentte kurdugu kütüphanede üniversiteye hazirlaniyor. Depremden sonra da tip fakültesi kazanma hayalinden vazgeçmeyen Aksaç, her gün düzenli olarak kütüphanede çalismasini yaparak hayaline kavusmak istiyor.

Tek hayalinin tip fakültesi okumak oldugunu belirten Gökdeniz Aksaç, "Evimiz bu depremde agir hasar aldi, girilemez durumda. Su anda çadirda kaliyoruz. Deprem gönüllülerinin bize yardimlari sayesinde bu kütüphanedeyim. Su an YKS’ye hazirlaniyorum, tip okumak istiyorum. Ama bu sartlarda bakalim evdeki gibi olmuyor, internet yok, teknolojik aletler yok. Buradaki kitaplardan oldugu kadar çalisiyorum. Ben enfeksiyon tani uzmani olacagim. Iki üniversite okumayi düsünüyorum Bir tane yazilim, bir tane tip. Bakalim sinavdaki siralama önce hangisini okuyacagimi belirleyecek" dedi.

Kaynak: İHA