Binbirevler Kapali Pazaryeri'nin Insaat Çalismalari Basladi

Isparta Belediyesi tarafindan Binbirevler Mahallesi’nde çatisi günes enerji santraline uygun olarak projelendirilen kapali pazar yerinin insaat çalismalari basladi. Çalismalarda ilk olarak yapinin saglamligini artirmak amaciyla zeminde fore kazik çalismasi gerçeklestiriliyor.

Binbirevler Kapali Pazaryeri'nin Insaat Çalismalari Basladi
Isparta Belediyesi, Binbirevler Mahallesi’ndeki Sali Pazari’nin üzerini kapali hale getiriyor. Daha önce Çünür ve Mehmet Tönge Mahallelerinde çelik konstrüksiyondan kapali pazar yeri insa ederek vatandaslarin ve pazar esnafinin hizmetine sunulmasinin ardindan Binbirevler Mahallesi’ne de kapali pazar yeri kazandiriliyor. Binbirevler Mahallesi Kapali Pazaryeri’nin gerçeklestirilen ihalesinin ardindan yüklenici firmaya yer teslimi yapildi. Firma, insaat alaninda çalismalarina basladi.

Çalismalar çerçevesinde ilk olarak zeminde fore kazik çalismalari yapiliyor. Bu sayede çelik konstrüksiyondan olusacak kapali pazaryerinin yapisinin daha saglam olmasi hedefleniyor.

Binbirevler Kapali Pazaryeri’nin çati örtüsü yeni otogardan, kolonlari ise geçen sene yogun kar yagisinda çöken Davraz Kapali Pazaryeri’nden karsilanacak. 3 bin metrekare alanda 2 bin metrekare kapali alana sahip olacak pazar yerinin yüksekligi 7-9 metre arasinda olacak. Çatisi günes enerji sistemlerine uygun olarak insa edilecek Binbirevler Kapali Pazaryeri’nde sosyal alanlar da bulunacak.

Binbirevler Mahallesi Muhtari Fazli Siksik, mahallelerinde bulunan Sali Pazari’nin üstünün kapatilmasi yönünde bir taleplerinin oldugunu, bu talebi Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in yerine getirdigini söyledi.

Siksik, “Allah razi olsun, insaatimiz baslamis durumda. Kapali pazar yeri vatandaslarimizi kisin kardan, yagmurdan yazin da günesten koruyacak” dedi.

Kaynak: İHA