Beyazsu Ve Çevresindeki Temizlik Çalismalari Araliksiz Devam Ediyor

Mardin Büyüksehir Belediyesi ile Mardin Su ve Kanalizasyon Isler Genel Müdürlügü’ne bagli ekipler, yagis nedeniyle olusan su baskinlarindan zarar gören Beyazsu mesire alaninda temizlik çalismalarini sürdürüyor. Vali Mahmut Demirtas, alanda incelemelerde bulundu.

Beyazsu Ve Çevresindeki Temizlik Çalismalari Araliksiz Devam Ediyor
Dün Midyat, Nusaybin ve Artuklu ilçelerinde yasanan saganak yagislar nedeniyle hayat olumsuz etkilenmis ev ve isyerlerinde su baskinlari yasanmisti. Nusaybin-Midyat kara yolu ikinci bir duyuruya kadar ulasima kapatilmisti. Nusaybin-Midyat ilçelerinin sinirlari içerisinde bulunan Beyazsu mesire alaninda ise su baskinlari olusmus, piknik ve dinlenme tesisleri su altinda kalmisti.

Olayin yasandigi ilk andan itibaren Mardin Büyüksehir Belediyesi ve MARSU Beyazsu’da çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede 5 tanker, 8 çift kabin, 1 süpürge araci, 1 kamyonet olmak üzere 15 araç ve 75 personel taskin dolayisiyla Beyazsu ve etrafindan bulunan alanlar, çardaklar, tahtlar, cadde ve sokaklar çamurdan temizlenirken isyerlerine dolan sular bosaltiliyor. Suyun sürükleyerek getirdigi tas, kaya, agaç ve molozlar is makinesi araciligiyla kaldiriliyor. Nusaybin Belediyesinin de destek verdigi temizligin bir an önce bitmesi için ekipler çalismalarina ara vermeden sürdürüyor.

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, su baskinindan etkilenen Beyazsu mesire alaninda incelemelerde bulundu. Yetkililerden son durum hakkinda bilgi alan Demirtas, vatandas ve esnafa geçmis olsun dileginde bulundu.
Kaynak: İHA