Bulgaristan Seçimleri Için Sandiga Gidin Çagrisi

Yalova Balkan Göçmenleri Dernegi Baskani Lütfi Özgür, Türkiye’de yasayan çifte vatandaslara 2 Nisan 2023 Pazar günü düzenlenecek Bulgaristan genel seçimlerinde sandiga giderek oy kullanmasi için çagrida bulundu.

Bulgaristan Seçimleri Için Sandiga Gidin Çagrisi
Lütfi Özgür, Bulgaristan’da 2 yil içinde 5’inci kez seçime gidildigini hatirlatti. Koalisyonlar hükümeti kurulamamasi nedeniyle yine erken genel seçime dogru gidildigini ifade eden Özgür, “Bu seçim her zaman oldugu gibi yine Bulgaristan Türkleri için çok önemli bir seçim. Türkiye genelinde 162 tane sandik açiliyor. Yalova’da her zaman oldugu gibi 4 sandik kuruluyor. 2 sandik Gaziosmanpasa Ilkokulu’nda, 1 sandik Çiftlikköy 500 Evler’de ve 1 sandik da Altinova Subasi Bal-Göç binamizda açilacak” diye konustu.

Sandiklarin kurulmasi için emegi geçenlere tesekkür eden Özgür, sunlari kaydetti:

"Zorluklari çeken sandiklari getirmekle ugrasan arkadaslarimiz. Seçmenlerimize sadece ve sadece Pazar günü 5-10 dakika zaman ayirip sandiga kadar gidip oylarina kullanmak. 240 sandalyeli bir parlamentoda Bulgaristan Türkleri yaklasik yüzde 15 civarinda oy aliyor. Ilk seçimlerde 26 milletvekili ile baslayarak dördüncü seçimlerde 36’ya ulastik. Umarim bu seçimlerde katilimi iyi saglarsak bu sefer 40’i asarak daha ciddi bir sekilde parlamentoda temsil hakkimiz olacak. Bu seçime her zaman oldugu gibi Bulgaristan kimlik karti veya geçerli pasaport almayi unutmasinlar. Muhakkak kendileri gelirken yanlarinda da akrabalarini, komsularini getirsinler. Seçimlere muhakkak katilim bekliyoruz."

Özgür, Yalova’da yaklasik 2 bin seçmenden bin 600’ünün sandiga gitmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA