Bakan Akar, Yayladagi'nda Depremzedelerle Iftarda Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Danimarka’da Kur’an-i Kerim ve Türk bayragina yapilan saldiriya iliskin, "Bu küstah ve asagilik saldiriyi gerçeklestiren insanliktan çikmis, kin ve nefretle kudurmus mahluklari siddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsiz ve sessiz kalarak bu sarlatanlara göz yuman, cezasiz birakarak bunlari adeta suça tesvik edenleri de suç ortaklari olarak ilan ediyor ve kiniyoruz" dedi.

Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile 6 Subat’ta merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklügündeki depremlerin vurdugu iller arasinda yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor. Ramazan ayinin ilk iftarini Hatay’da Mehmetçik ile yapan Akar, dün de Yayladagi ilçesinde depremzedelerle iftarda bir araya geldi. Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler ve Milli Savunma Bakani Yardimcisi Suay Alpay ile birlikte Yayladagi Belediyesi Mustafa Sayin Aba Güresi Alani’nda kurulan çadir kente giden Akar, MÜSIAD Konya Subesi tarafindan düzenlenen "Yayladagi Sinir Kapisi Iftar Programi"na katilarak, depremzedelerle birlikte orucunu açti.

Iftar sonrasi konusan Bakan Akar, "asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardindan devletin ilk andan itibaren vatandasinin yanina, yardimina kostugunu belirtti.

Depremzedelerin hiçbir zaman yalniz olmadigini vurgulayan Bakan Akar, "Depremzedelere yardimci olmak, onlarin acilarini dindirmek, yaralarini sarmak için devlet ve millet olarak ilk andan itibaren çalismalarimiz devam ediyor. Biz 85 milyon hiçbir dini, etnik, mezhepsel ayrim gözetmeksizin tek yumruk, tek yürek, tek vücut olarak daha önce yasadigimiz birçok felaketin üstesinden geldik. Nasil geçmiste felaketlerin üstesinden geldiysek insallah bu depremin yaralarini da saracak, bu felaketin de üstesinden gelecegiz" dedi.



“Fitneye ve fesada firsat yok”

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere bakanlarin, valilerin, tüm kurum ve kuruluslarin ilk andan itibaren seferber oldugunu dile getiren Akar, "Kalici konutlarin temelleri atilmaya baslandi. Bir sene içinde barinma problemi büyük ölçüde bitecek, is yerleri açilacak ve hayatin normallesmesi süratle gerçeklesecek" diye konustu.

Hayat normallesinceye kadar çalismalarin süratle devam edecegini belirten Akar, "Hayat normallesinceye kadar devletimiz, milletimiz tek yumruk, tek yürek olarak sizlerle beraberiz. Karamsarlik, kötümserlik yok, fitneye ve fesada firsat, yer yok" dedi.

Ilk günden itibaren deprem bölgesindeki özverili çalismalarindan dolayi Konya Büyüksehir Belediyesi ve MÜSIAD yetkililerini de tebrik eden Akar, sözlerini depremde hayatini kaybedenlere rahmet, yaralilara sifa dileklerini ileterek tamamladi. Vatandaslarin taleplerini de dinleyen, çocuklarla yakindan ilgilenen Akar’a depremzedeler yogun ilgi gösterdi. "Allah devletimize zeval vermesin", "Allah sizi basimizdan eksik etmesin" diyen depremzedeler, Bakan Akar’i alkisla çadir kentten ugurladi.

Danimarka’daki provokasyon

Bakan Akar, çadir kentten ayrilirken Danimarka’da Kur’an-i Kerim ve Türk bayragina yapilan saldiriya iliskin sorulari da cevaplandirdi. Son dönemlerde Avrupa’da artis gösteren bu düsmanca, barbarca zihniyet ve eylemlerin demokratik degerlerle hosgörü ve baris içerisinde bir arada yasama kültürünü tahrip ettigini belirten Akar, sunlari söyledi:

"Bu küstah ve asagilik saldiriyi gerçeklestiren insanliktan çikmis, kin ve nefretle kudurmus mahluklari siddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsiz ve sessiz kalarak bu sarlatanlara göz yuman, cezasiz birakarak bunlari adeta suça tesvik edenleri de suç ortaklari olarak ilan ediyor ve kiniyoruz."
Kaynak: İHA