Depremden Önce Turist Akinina Ugruyordu, Simdilerde Yanindan Korkarak Geçiliyor

Kahramanmaras merkezde yerli ve yabanci turist akinina ugrayan 345 yillik tarihi Acemli Camii’nin minaresinin depremde zarar görmesinin ardindan ortaya çikan tehlikeli durum tedirgin ediyor.

Depremden Önce Turist Akinina Ugruyordu, Simdilerde Yanindan Korkarak Geçiliyor
Onikisubat ilçesi Sehit Evliya (Acemli) Mahallesi’nde yer alan ve 100 yili asan hafiz yetistirme kurslariyla gelecege isik tutan Acemli Camii, yasanan iki büyük depremin ardindan hasar görerek ibadete kapatildi. Kent merkezinde ilk ve tek Osmanli eseri olma özelligi tasiyan cami depremden önce birçok yerli ve yabanci turisti agirlarken simdilerde hasar gören minaresi sebebiyle tehlike saçiyor. Mahallede yasayan vatandaslar ise yetkililer tarafindan biran önce önlem alinmasini istiyor.

Caminin minaresinin yikmasi gerektigini belirten vatandaslardan Sezai Gazi Sünen, “Cami hasar görmüs, vatandaslarin biraz daha dikkatli olmasi lazim. Insallah sayin yetkililerimiz böyle tarihi yerlerde çözüm üreterek yikabilirler. Fakat herkesten önce kendi sagligimizi kendimizin düsünmesi lazim. Eskiden vatandaslar kendi mahallesinde bulunan camilerde ibadetini yapiyordu simdi ise camilerimiz kapali. Insallah en kisa zamanda ibadete açilir. Dar sokaklari tercih etmek dogru degil genis caddeleri kullanmak gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA