Tunceli'de Depremzedeler Için Uyku Tulumu Dikimine Baslandi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan depremzedeler için Tunceli’de uyku tulumu dikimlerine baslanildi.

Tunceli'de Depremzedeler Için Uyku Tulumu Dikimine Baslandi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremin izlerinin silinmesi için ülke genelinde baslatilan yardim seferberligi Tunceli’de de araliksiz devam ediyor. Bu çerçevede Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda Merkez Halk Egitimi, Pertek HEM, Nazimiye ve Hozat HEM bünyesinde usta ögreticiler ve kursiyerler tarafindan depremzedelere ulastirilmak amaciyla su geçirmez uyku tulumu dikimleri basladi.

Uyku tulumu üretimine baslanildigini belirten Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, "Ülkemizi derinden üzen depremin ardindan Milli Egitim Bakanligimizin gayretleri istikametinde Tunceli egitim ailesi olarak bizle de imkanlarimiz ölçüsünde yardim çalismalarimizi sürdürmekteyiz. Bu çerçevede Halk Egitim Merkezlerimizde toplamda 600 adet uyku tulumunun tamamlanip deprem bölgesine gönderilmesi için çalismalarimiz basladi.

Daha önce Covid-19 sürecinde maske ve tulum üretimi yapan usta ögretici ve kursiyerlerimiz simdi de depremzede vatandaslarimiz için uyku tulumu dikimlerini gerçeklestirmektedir. Depremin yaralarini birlikte saracagimiza, birlik ve beraberligimizle iyilesecegimize dair inancim tamdir. Bu anlamda çalismalarimiz devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA