Saglik Çalisanlarindan Depremzede Çocuklara Okul Çantasi

Isparta’da görev yapan saglik çalisanlari tarafindan baslatilan kampanya çerçevesinde depremzede ögrencilere bin okul çantasi verildi.

Saglik Çalisanlarindan Depremzede Çocuklara Okul Çantasi


Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardindan gelen depremzede ögrenciler için yapilan çalismalar devam ediyor. Il genelinde görev yapan saglik çalismalarinin baslatmis oldugu “Benden de bir çanta” kampanyasiyla Isparta’da bulunan bin ögrenciye çanta destegi saglandi. Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, kendisini ziyaret eden saglik çalisanlarina tesekkür belgesi verdi.

Isparta Sehir Hastanesi Müdür Yardimcisi Sükrü Bugra Kaplan, asrin felaketinde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek “Biz vatandas olarak ne yapabiliriz diye düsündügümüzde bir avuç saglik çalisani yola çiktik. Isparta’da binlerce kisiye destek olduk. Akabinde Il Milli Egitim Müdürümüzle bir araya gelerek depremzede ailelerimizin çocuklarina çanta yardimi konusunda destek verebilecegimizi söyledik. ’Benden de bir çanta’ kampanyasini baslattik. Çok güzel ilerledi. Isparta disindan da destekler geldi. Bunun akabinde çantalarimizi Milli Egitim Müdürlügümüze teslim ettik” dedi.

Kaplan, bir vatandas olarak yine bos durmadiklarini vurgulayarak “Bu ekibimiz 48 tane depremzede evine esya nakli yapti. Biz iyilik köprüsü olduk esya vermek isteyenlerin esyalarini aldik ihtiyaci olan ailelere götürdük. Insallah bu derde derman olmaya devam edecegiz” açiklamalarinda bulundu.

Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur ise Isparta’da 2 bin 300’e yakin ögrencinin oldugunu belirterek “Depremin ilk gününden itibaren bu girislerin baslamasiyla beraber ögrencilerimizi okullarla iliskilendirmistik. Tabi sadece bu yetmedi arkasindan bir takim kirtasiye, çanta, kiyafet gibi ihtiyaçlar söz konusu oldu. Birçok kurulusun destek oldugu gibi yine saglik çalisanlari bize bu konuda çok güzel bir destek verdiler. Suan da binin üzerinde çantayla destek oldular. Hala çalismalari devam ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA