Çorumlu Kadinlar Depremzedeler Için Tek Yürek Oldu

Çorum’da kadinlar 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü anlamli bir etkinlikle kutladi. Kadinlar depremzedeler için tek yürek olurken “Kardeslik Çarsisi” kurdu. Buradan elde edilen gelir depremzedelere verilecek.

Çorumlu Kadinlar Depremzedeler Için Tek Yürek Oldu


Çorum Belediyesi’nin öncülügünde Hürriyet Meydani’nda kadinlar tarafindan depremzedeler için “Kardeslik Çarsisi” açildi. Kiyafet, gida ve el isi ürünlerinden olusan çarsi 3 gün boyunca 11.00 ile 18.00 saatleri arasinda açik olacak. Çarsi’dan elde edilen gelirler depremzedelere ulasacak. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Çorum halkinin depremin ilk anindan itibaren her türlü destegi verdigini hatirlatarak, “Çorumlular el ve gönül birligi ile seferber oldu. 160 civarinda tir ve kamyonu kendi elleriyle yükleyerek deprem bölgesine gönderdiler. Afet bölgesine yardimlar devam ediyor” dedi.



Çorum’da ev hanimlari, kadin kültür merkezleri ve sivil toplum örgütlerinin destegiyle 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde anlamli bir etkinligin gerçeklestigini dile getiren Baskan Asgin, “Depremzedeler için Hürriyet Meydani’nda iyilik hareketi baslattik. Evlerde ve kadin kültür merkezlerinde üretilen ürünler kardeslik çarsisinda depremzedeler yararina satisa çikarildi. Çorum halkimizdan bu çarsiya ürün getirerek veya satin alarak destek olmaya davet ediyorum. Çarsimiz 3 gün boyunca saat 11.00 ile 18.00 saatleri arasinda açik olacak. Tüm hemserilerimizi bu iyilik hareketine destek vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandi. Baskan Asgin, çarsiya katki veren kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutladi ve kadinlara karanfil hediye etti.
Kaynak: İHA