Iki Depremzededen Enkaza Türkü

Malatya’nin Yesilyurt ilçesinde evleri yikilan ve agir hasar alan Vahap Demir ile Kahraman Diker terk etmedikleri evlerinin enkazinda yasamlarini sürdürüyor. Bölgeyi terk etmeyeceklerini belirten depremzedeler geçmise özlemlerini enkaz basinda söyledikleri türkülerle dile getiriyor.

Iki Depremzededen Enkaza Türkü


Malatya’nin Yesilyurt ilçesinde Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklügündeki depremler de evleri yikilan ve agir hasar alan Çarmuzu Mahallesi Haci Sucu sokak sakinleri bölgede yasamlarini sürdürmeye çalisiyor. Günün belirli zaman dilimlerinde bir araya gelen sokak sakinleri baglama esliginde yikilan evlerin enkazinda türkü söyleyerek geçmise özlemlerini dile getiriyor.

“Evlerimizi terk etmeyecegiz”

Depremde yikilan evin enkazinda kendi imkanlariyla çikan Vahap Demir baba ocagi oldugunu belirttigi evlerini terk etmeyeceklerini ifade ederek, "Deprem aninda evdeydik, duvarlar yikildi. Yikilan duvar kapiyi kapatmisti ama kendimi disari attim. Baba ocagi yerimizi terk etmedik. Buradayiz, gitmeyi düsünmüyoruz. Duygulandigimiz için de deprem üzerine türkü söylüyoruz. Gereken yardimlari da bekliyoruz” dedi

“Temel ihtiyacimiz konteyner”

Depremde enkaz altindan yarali olarak çikarilan Kahraman Diker ise, "Ikinci depreme Yesilyurt ilçesinde yakalandik. Esim ve ailesiyle birlikte tek katli bir evdeydik. Duvarlar üzerimize yikildi, bacagimda çatlaklar olustu. Daha sonra dogup büyüdügümüz Çarmuzu Mahallesi’nde kendi imkanlarimizla yasamaya çalistik. Çadir sorununu kendi imkanlarimizla Elazig’daki yakinlarimizin yardimiyla çözdük. Çogu ihtiyacimiz giderildi burada simdilik en temel ihtiyacimiz konteyner“ diye konustu.

Kaynak: İHA