Depremden Kurtarilan Hayvanlara Tatvan Kucak Açti

BITLIS – Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yaralar sarilmaya devam ederken, depremden etkilenen 25 hayvan ise tedavileri için Bitlis’in Tatvan Belediyesi Hayvan Kisirlastirma Merkezi ekiplerince ilçeye getirildi.

Depremden Kurtarilan Hayvanlara Tatvan Kucak Açti
Depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesindeki vatandaslara yardim elini uzatan Bitlis’in Tatvan Belediyesi ekipleri, her alanda kosustururken hayvanlari da unutmadi. Gönüllü veteriner hekimler ve teknikerler dernegi, Türk Veteriner Hekimler Birligi ile isbirligi içerisinde olan Tatvan Belediyesi Hayvan Kisirlastirma Merkezi ekipleri, enkazdan çikarilan hayvanlarin ilk müdahalesini deprem bölgesindeki mobil veteriner klinigi çadirlarinda yaptiktan sonra sahipsiz ve evsiz kalan 25 hayvani ilçedeki merkeze getirdi. Tedavilerinin ardindan sahiplendirme islemlerine geçeceklerini söyleyen yetkililer, hayvanlarin rutin kontrollerine devam edeceklerini aktardi.

Tedavileri yapildiktan sonra mikroçipler takilip sahiplendireceklerini söyleyen Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Dernegi Baskani Ömer Selçin, “Bu büyük depremlerde öncelikle Kahramanmaras, Adiyaman, Hatay ve Malatya’ya çalismalar yaptik. Elimizden geldigi kadar gerek insanlara gerekse hayvanlara müdahale etmeye çalistik. Son olarak da Türk Veteriner Hekimler Birligine gelen ihbarla 25 kedi ve 2 köpegin Malatya’daki müdahalesinde bulunduk. Tabii ki orada tekrar yasam alani bulamayacagi için müdahalede bulundugumuz hayvanlari Tatvan’a transfer ettik. Ardindan bu hayvanlarin tedavisine baslayacagiz. Tedavileri yapildiktan sonra mikroçipleri takilip bu hayvanlari yeni ailelerine sahiplendirecegiz” diye konustu.

Hayvanlarin bazilarinda üst solunum yolu enfeksiyonu, bazilarinda ise depremden sonra olusan hafif yaralanmalar oldugunu belirten Tatvan Belediyesi Veteriner Teknikeri Ömer Atis ise “Biz ekip olarak deprem bölgesinde sahaya indik hayvanlarimiza yardimci olduk. Elimizden ne gelirse yaptik. Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Dernegi, Türk Veteriner Hekimler Birligi ve Hollanda merkezli Actie Zwerfhonden kurulusunun destekleriyle ortak çalistik. Bölgedeki hayvanlarimizi aldik. Tabi bunlar çaresizlerdi. Tatvan Belediyesi olarak biz bu hayvanlarimiza kucak açtik. Aldigimiz bu hayvanlarin bazilarinda üst solunum yolu enfeksiyonu, bazilarinda ise depremden sonra olusan hafif yaralanmalar var. Biz bu hayvanlari ilk aldigimizda deprem bölgesinde bulunan yardim merkezine götürdük. Ilk müdahalelerini deprem bölgesinde yaptiktan sonra Tatvan’daki merkezimize getirdik. Buradaki tedavilerine devam edecegiz. Tedavileri bittikten sonra kisirlastirip, asilayip mikroçipleri takacagiz ve sahiplendirip yeni ailelerine verecegiz. Bu konuda herkese, emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA