Ordu Büyüksehir'den Üreticilere 'Asilama' Egitimi

Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan ‘Meyve Agaçlarinda Asilama’ kursu ile üreticilere ve meraklilarina asilama egitimi veriliyor.

Ordu Büyüksehir'den Üreticilere 'Asilama' Egitimi
Ordu Büyüksehir Belediyesi, Baskan Mehmet Hilmi Güler’in öncülügünde tarim ve hayvancilik alaninda nitelikli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yeni tarim uygulamalarini Ordu’ya kazandiran, verim arttirici yöntemlerle ekonomik gelirin arttirilmasini saglayan Büyüksehir Belediyesi, tüm bunlarin yani sira üreticilere ve meraklilarina yönelik bilgilendirici egitimler de düzenliyor. Bu çerçevede Ordu Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi, Meslek ve Sanat Egitimi Kurslari (ORMEK) ve Ordu Halk Egitim Müdürlügü ortakliginda yeni bir uygulamaya geçti. Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskanligi uhdesinde hazirlanan uygulama ile ORMEK’in Altinordu, Fatsa, Ünye, Ikizce ve Çatalpinar ilçelerinde bulunan merkezlerinde ‘Meyve Agaçlarinda Asilama’ kursu açildi.

Biyoinovasyon Sube Müdürlügü’nün deneyimli personelleri tarafindan verilen egitimlerde bitki hücreleri ve dokusu, bitki organlari, bitkilerde büyüme, gelisme ve hareket fizyolojisini arastirma, asi teknigi, fidan üretimi ve fidan bakimlarina ait tüm detaylari anlatiliyor. Teorik olarak verilen egitimlerin ilerleyen günlerde sahada devam etmesi hedefleniyor.

Öte yandan kurs ile meslegin yeterliliklerine sahip meslek elemanlarini yetistirmek, verimi arttirmak ve yaslanan agaçlarin kesilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA