Ardahan Mart Ayinda Yagan Karla Beyaza Büründü

Ardahan, mart ayinda yagan karla beyaza büründü. Ilde kar kalinligi 8 santimetreye yaklasirken, Ardahan kent merkezinde kartpostallik manzaralar olustu.

Ardahan Mart Ayinda Yagan Karla Beyaza Büründü
Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde sicakligin yasandigi Ardahan, kar sürpriziyle karsilasti. Kar yagisi sonrasi kent merkezi tamamen beyaza büründü. Araliklarla etkisini sürdüren kar yagisi sebebiyle sürücüler zor anlar yasarken, bazi is yeri sahipleri ellerinde küreklerle kari temizlemeye çalisti.

Kar yagisiyla birlikte "Mart kapidan baktirir" sözünü hatirladiklarini söyleyen Hayrettin Hanoglu, ’’Kar yagisi bizim için çok önemli. Memleketin bu kara ihtiyaci var. Bu bölgenin ana kaynagi tarim ve hayvancilik oldugu için meralarin su ihtiyaci olusmakta. Bu nedenle kar çok önemli. Ülkemizde son günlerde yasanan deprem felaketleri bizi derinden üzmüstür. Ve kuraklikta bir felakettir. Bu nedenle kar yagisina bu bölgenin büyük ihtiyaci var. Mart ayinin ilk günlerinde yagan kar, ‘Mart kapidan baktirir, kazma kürek yaktirir’ sözünü bize hatirlatti" dedi.

Kaynak: İHA