Saglik Bakani Koca Açiklamasi 'Afet Sehirlerinden Istanbul'a Nakledilen 15 Bin 119 Hasta Taburcu Oldu'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, “Afet sehirlerinden Istanbul’a nakledilen 16 bin 294 hastadan 15 bin 119’u taburcu oldu. 33 hastamizi maalesef kaybettik. Basimiz sag olsun” dedi.



Saglik Bakani Fahrettin Koca, Istanbul Çapa ve Cerrahpasa Tip Fakültesi’nde yaptigi incelemelerin ardindan sosyal medya hesabindan açiklamada bulundu. Bakan Koca yaptigi paylasimda “Deprem riskine karsi alinacak tedbirleri üniversite ve fakülte yöneticileriyle görüserek, fakültemizin verdigi hizmetlerin aksamadan sürdürülmesini saglayacak çözüm alternatifleri üzerinde çalistik” ifadelerini kullandi. Cerrahpasa Tip Fakültesi Hastanesi’nde de incelemeler yapan Bakan Koca sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda “Deprem riskine karsi alinacak tedbirleri üniversite ve fakülte yöneticileriyle görüserek, fakültemizin verdigi hizmetlerin aksamadan sürdürülmesini saglayacak çözüm alternatifleri üzerinde çalistik” dedi.



Istanbul’daki kamu hastanelerinin bashekimleriyle, Basaksehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde toplanti gerçeklestiren Bakan Fahrettin Koca, saglik hizmeti için kullanilan yapilarin durumu ve hayata geçirilecek acil eylem planlarinin ele alindigini söyledi.

Istanbul’a nakledilen yarali depremzedeler hakkinda da bilgi veren Bakan Koca “Afet sehirlerinden Istanbul’a nakledilen 16 bin 294 hastadan 15 bin 119’u taburcu oldu. Bin 142 hastanin tedavisi, 169’u yogun bakimda ve 973’ü serviste olmak üzere devam ediyor. 33 hastamizi maalesef kaybettik. Basimiz sag olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA