Kar, Eridi 300 Metrelik Fay Kirigi Ortaya Çikti

Kahramanmarasli yikici depremden etkilenen Adana’da, fay hattinin Aladag’da olusturdugu yariklar karin kalkmasiyla havadan görüntülendi. Kar eriyince gün yüzüne çikan fay kiriginin 300 metre boyunca ormanlik alani birbirinden ayirmasi dikkat çekti.

Kar, Eridi 300 Metrelik Fay Kirigi Ortaya Çikti
Adana’nin Aladag ilçesine bagli Ceritler mahallesi Tereli mevkiinde depremin ardindan fay hattinin olusturdugu yarik, bölgedeki karin erimesiyle ortaya çikti. Ceritler Mahalle Muhtari Nabi Karakiz yasadiklari depremin ardindan fay hattinin ortaya çiktigini kaydederek bilgi verdi.

Fay hattinin ilk köy sakinleri tarafindan tespit edildigini dile getiren muhtar Karakiz," Burada ilk Kahramanmaras depreminde bir fay hatti olustu. Ikinci depremde yariklar daha da artti. Köylüler fark etti. Yetkililere haber verdik. Yaklasik 300 metre civarinda olusan fay hatti. Burada yarim metre kar vardi fark etmedik karlar eriyince ortaya çikti. Balyoz vurulmasi patlama gibi bir ses duyduk. Kayalik alanda çok sayida kaya yollara devrildi ve belediyemiz ile birlikte yollarimiz kayalardan temizledik açtik. Hasarli evlerimiz de var"dedi.

300 metrelik fay kiriginin derinliginin yer yer 3 metreyi bulduguna dikkat çeken Karakiz, depremin siddetini bu görüntülerin bir kez daha ortaya koydugunu söyledi.

Kaynak: İHA