Depremden Etkilenen Farkli Yas Gruplarindan Çocuklar Için Etkinlik Düzenlendi

Medical Park Seyhan Hastanesi’nde gerçeklestirilen Buluttan Hayaller Atölyesi’nde depremden etkilenen farkli yas gruplarindan çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Depremden Etkilenen Farkli Yas Gruplarindan Çocuklar Için Etkinlik Düzenlendi


Medical Park Seyhan Hastanesi’nde Psikolog Ayse Nur Bilginturan ve Sanat Egitmeni Sevval Yürüyen moderatörlügünde gerçeklestirilen Buluttan Hayaller Atölyesi’nde depremden etkilenen farkli yas gruplarindan çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Buluttan Hayaller sanat atölyesinde, çesitli sanat materyalleri kullanilarak çocuklarin kendilerini ifade etmesi ve yasadiklari sorunlara karsi farkli yöntemlerle bas etme yollari üzerinde çalismalar yapildi. Medical Park Seyhan Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikte öncelikle baslangiç oyunlariyla birlikte çocuklarin birbiriyle iliski kurup rahatlamalari saglandi. Ardindan beraber yapilan bulut resimleri ve bulut heykelleri, bulutlarda dans etkinligi, mutluluk bulutum, hikâye yazimi gibi sanat aktiviteleriyle çocuklarin hayal güçlerini gelistirip gelecege umutla bakabilmeleri ve yasadiklari korkudan arinabilmeleri adina güvenilir bir ortamda birlikte zaman geçirmeleri saglandi.

“Çocuklari yasitlariyla bir araya getirmeyi amaçladik”

Iki farkli yas grubuna yönelik yapilan çalismada amaçlarinin, çocuklarin kendi yas gruplari ile bir araya gelmelerini saglamak oldugunu belirten etkinligin Sanat Yönetmeni Sevval Yürüten, “Depremden etkilenen çocuklarin yasadiklari korku ve endiseyi sadece kendilerinin yasamadigini, baskalarinin da bunu deneyimledigini ve çocuklarin yalniz olmadiklarini fark etmelerini saglamak amaciyla bu etkinligi yaptik” seklinde konustu.



Sanat atölyesinde moderatörlük yapan Medical Park Seyhan Hastanesi Psikologu Ayse Nur Bilginturan ise bu etkinlikle ülkece yasadigimiz afet sonrasinda, depremden en çok yara alan çocuklarla bir araya gelmek ve onlara hayal etmenin hala mümkün oldugunu yeniden hatirlatmak istediklerini dile getirdi. Psikolog Bilginturan, “Depremden zarar görmüs çocuklara sevgiyle, sefkatle ve dayanisma gücüyle sahip çikilmasi gerekir. Bu süreçte böyle güzel etkinliklerle kendilerine psikolojik açidan destek olmayi sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA