Yozgat Valiliginden 'DEAS'lilara Vatandaslik Veriliyor' Iddialarina Yalanlama

Yozgat Valiligi tarafindan, sosyal medyada yer alan "terör örgütü DEAS mensuplarina vatandaslik verildigi" yönündeki iddialar yalanlandi.

Yozgat’ta belirli çevreler ve sosyal medya hesaplari üzerinden "DEAS terör örgütü mensuplarina vatandaslik verildigi" yönündeki iddialari, Yozgat Valiligi sosyal medya hesabi üzerinden yalanladi.

Valilikten yapilan açiklamada, "Mevzubahis paylasimlarla, Yozgat Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda DEAS silahli terör örgütüne üye olma suçundan haklarinda islem yapilan ve halen cezaevinde tutuklu bulunan 6 yabanci uyruklu sahsin isimlerine yer vermek suretiyle DEAS terör örgütüyle irtibatli/iltisakli kisilerin Türk vatandasligi kazandiklari iddialari ortaya atilmistir. Yine ayni paylasimlarda söz konusu 6 yabanci sahisla hiçbir ilgisi olmayan ancak DEAS terör örgütü üyesi gibi gösterilen Suriye uyruklu 2 kisinin de Türk vatandasi oldugu iddia edilmistir. Söz konusu bu iddialar asilsiz olup, iddia sahiplerinin spekülasyonlarindan ibarettir" ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, iddialar incelendiginde adi geçen sahislarin hiçbirinin Türk vatandasi olmadiginin tespit edildigi belirtilerek, "Yozgat Il Jandarma Komutanliginca Yozgat Il Göç Idaresi Müdürlügüne gönderilen yazi ise DEAS’tan haklarinda islem yapilan 6 yabanci uyruklu sahisla ilgili gerekli tahdit kodlarinin girilmesi ve infaz süreci sonrasinda sinir disi edilmelerinin saglanmasina yönelik olup, vatandaslikla hiçbir ilgisi bulunmamaktadir. Bilinçli bir sekilde ve çarpitilarak yapilan paylasimlardan, kamuoyunda infial uyandirmak amaciyla DEAS’tan islem gören yabanci uyruklu sahislara vatandaslik verildigi algisi olusturulmak istendigi açiktir. Kamuoyunun sistematik olarak yalani yayan bu kisilere ve provokatif paylasimlara itibar etmemesi önem arz etmektedir. Bu ve benzeri paylasim yapanlar hakkinda hukuki süreç baslatilacaktir" denildi.
Kaynak: İHA