Ramazan Ayinin Vazgeçilmez Lezzeti Kilis Katmeri

Kilis’te ‘tatlilarin imparatoru’ olarak bilinen tescilli Kilis katmeri, Ramazan ayinin vazgeçilmez tatlilari arasinda yer aliyor.

Ramazan Ayinin Vazgeçilmez Lezzeti Kilis Katmeri
Ince hamuru, bol kaymagi ve Antep fistigini bulusturan Kilis katmeri, iftar sonrasinda da çok tüketilen tatlar arasinda yer aliyor.

Katmer Ustasi Abdurrahman Kilimci, Katmerin Kilis’e özel tescilli oldugunu belirterek, "Ramazan ayinda katmer, hafif oldugu için tercih ediliyor. Katmer her bölgede olur, katmerin anlami kat kat olmasidir. Bazi yerlerde börek olarak, sunulurken Kilis’te de tatli sektöründe kullaniliyor. 2015 Yilinda katmer için çok emek sarf ettik. Tescilini ve cografi isaret belgesini aldik ve ilimize de armagan ettik. Günümüzde de çok rehavet görülen tatlidir’’ dedi.



Katmerin yapimi

Kilimci, "Katmerin hamuru çok ince açilir. Içerisine Kilis Yöresine ait has kaymak konur. Serbet, pudra seker, fistik, tarçin ilave edilip, tereyaginda kizartilir" seklinde konustu.

Müsteri Eyüp Günes ise "Iftarini açmak için Kilis’e geldik. Iftardan sonra yenilebilinecek en hafif tatlilardan bir tanesi Kilis katmerinin oldugunu ögrendim. Tadina bakmak için geldim ve çok hafif oldugu için iftardan sonra rahatsiz etmiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA