Kocasinan'in Iftarina 4 Bin 500 Kisi Katildi

Kocasinan Belediyesi tarafindan Ramazan gelenegini yasatmak amaciyla her yil geleneksel olarak düzenlenen iftar sofrasinin ilki Yenimahalle’de gerçeklestirildi. Yaklasik 4 bin 500 kisinin katildigi iftar programinda konusan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, binlerce kisinin katildigi iftar programlarinin Kocasinan ile özdeslestigini belirterek, iftar vaktinin feyzini Kayserililerle yasamanin huzur verici oldugunu söyledi.

Kocasinan'in Iftarina 4 Bin 500 Kisi Katildi


Yenimahalle’de binlerce kisinin katildigi iftar programinda masalari tek tek gezerek, vatandaslarla sohbet eden Baskan Çolakbayrakdar, bölge sakinlerin yogun ilgisiyle karsilasti. Kayserililer, ezan saatini tasavvuf musikisi dinleyerek bekledi. Birlik ve beraberlik mesajlarin verildigi iftar, havadan drone ile görüntülendi. Renkli görüntülerin olustugu iftar programinda, hep birlikte ayni sofrada oruçlar açildi.

Vatandaslar tarafindan yogun ilgi gösterilen iftar programinda konusma yapan Baskan Çolakbayrakdar; “Her yil geleneksel hale getirdigimiz iftarimizin ilkini, Yenimahalle’mizde gerçeklestirdik. Havalarin güzel olmasiyla Kocasinan Belediyesi ile özdeslesen bu gibi iftarlarimizi, diger mahallelerimizde de yapacagiz ve hemserilerimizle bir arada olacagiz. Sofralarimiz, paylastikça bereketleniyor. Rabbim tutmus oldugumuz oruçlari kabul etsin. Bu birligimiz, beraberligimiz ve kardesligimiz daim olsun. Her daim böyle güzelliklerle Kocasinan’imiza, Kayseri’mize ve Türkiye’mize huzurlu iftarlar yapmayi nasip eylesin.” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, Ramazan ayinin sevincini, coskusunu ve manevi havasini Kayserililerle yasamanin önemli oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA