Emine Erdogan, Uluslararasi Sifir Atik Günü Özel Oturumu Için New York'ta

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreterliginin özel davetlisi olarak Uluslararasi Sifir Atik Günü özel oturumuna katilmak üzere ABD’nin New York kentine geldi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreterliginin özel davetlisi olarak 30 Mart Uluslararasi Sifir Atik Günü özel oturumuna katilmak üzere ABD’nin New York kentinde geldi. Türkiye’de uygulanan Sifir Atik Projesi’nin dünyada yayginlastirilmasi çagrisinda bulunacak olan Erdogan, sürdürülebilir atik yönetimi ve iklim degisikligi arasindaki iliski kapsaminda projenin uygulanmasinin dünyada yayginlastirilmasi gerektigini anlatacak. Erdogan, beraberinde kizi Sümeyye Erdogan Bayraktar ve torunu Aybike Bayraktar’la seyahat etti. Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu da Uluslararasi Sifir Atik Günü özel oturumuna katilim için ayni uçakla New York’a geldi.

Uçus sonunda, Emine Erdogan, pilotlar Göker Yilmaz Kadayifçi, Sevki Bas ve kadin yardimci pilot Buket Çelik’e tesekkür etti, onlarla hatira fotografi çektirdi. Emine Erdogan, Çavusoglu ile beraberindekiler, New York’taki Türkevi’nin girisinde Türkiye’nin Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Murat Mercan ve esleri ile Türkiye’nin New York Baskonsolosu Reyhan Özgür ve Türkiye’nin BM Daimi Temsilciligi ve Türkiye Baskonsoloslugu mensuplari tarafindan karsilandi.

Erdogan, Türkevi’ndeki "Evimin Yollari" adli dijital sergiyi gezdi. Emine Erdogan, buradakilerle de hatira fotografi çektirdi.

Emine Erdogan’a BM’den özel davet

BM Habitat Icra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, 6 Subat’taki Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan 24 Subat’ta Türkiye’ye gelerek, Emine Erdogan ve Türk halkina "geçmis olsun" dileklerini iletmisti. Sharif, Emine Erdogan’a, BM Genel Sekreteri Guteress’in ilk kez düzenlenecek 30 Mart Uluslararasi Sifir Atik Günü etkinliklerine katilmasi için özel davetini de sunmustu.

Uluslararasi Sifir Atik Günü

BM Genel Kurulu, 14 Aralik 2022’de Türkiye’nin ana sunucusu, 105 ülkenin ise ortak sunucu oldugu "sifir atik" kararini oydasma ile kabul etmisti. Genel Kurulun bu karariyla 30 Mart “Uluslararasi Sifir Atik Günü” ilan edildi.
Kaynak: İHA