Baskan Kostu Açiklamasi 'Dogruya Dogru, Yanlisa Yanlis Demeye Devam'

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Bergama’ya tasimayi planladigi çöp tesisi için ÇED süreci Halk Bilgilendirme Toplantisi iptal edildi. Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, "Dogruya dogru, yanlisa yanlis demeye devam” dedi.

Baskan Kostu Açiklamasi 'Dogruya Dogru, Yanlisa Yanlis Demeye Devam'
Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin Bergama’ya çöp tasimasi yönündeki çalismalari, Il Tarim Müdürlügü’nün olumsuz görüsü ile ÇED süreci Halk Bilgilendirme Toplantisi iptal edildi. Karar Bergama’da sevinç ile karsilanirken, Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu konu ile ilgili bir açiklama yapti. Baskan Kostu, “Zaten Izmir’in çöpünü Bergama’ya kabul etmemiz mümkün degildi. Sert bir sekilde buna karsi çikacagimizi daha önce açiklamistik. Sürecin yakindan takipçisiyiz. Karar yerindedir” dedi.



“Bergama’ya metropolün çöpünün layik görülmesini kabul etmiyoruz”

Harmandali çöplük alanin dolmasi üzerine, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin 110 kilometre öteden Bergama’ya çöp tasimasi yönündeki çalismalarina ilk andan itibaren sert bir sekilde karsi çikan Baskan Kostu, “Bu proje için yanlistan dönülmesi adina olumlu bir karar. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin baslatilan ÇED süreci Halki Bilgilendirme Toplantisini iptal karari zaten olmasi gerekendi. Tüm hemsehrilerim gibi bende toplantinin iptal edilmesini memnuniyetle karsiladim. Biz zaten belediye olarak metropolün çöpünü kadim sehrimiz Bergama’ya asla kabul etmeyecegimizi, gerekirse eylemler yapacagimizi, hemsehrilerimiz ile birlikte karsi çikacagimizi açiklamistik. Geldigimiz noktada Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin, Il Tarim Müdürlügü’nün olumsuz görüsü üzerine toplanti için iptal karari almasi yanlistan dönülmesi adina bir baslangiç olacaktir. Bastan beri Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin bu planlamasinin yanlis oldugunu söylemistik. Biz dogruya dogru, yanlisa yanlis demeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi bu proje basindan beri yanlis”

Büyüksehir Belediyesi’nin metropolün çöpünü Bergama’ya layik görmesi ve planlamalarini bu yönde yapmasinin basindan beri yanlis olduguna yaptigi açiklamasinda isaret eden Kostu, “Olmasi gereken bu çalismanin yeniden gözden geçirilmesidir. Yanlistan dönülmesidir. Daha öncede Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Tunç Soyer’e de çagrida bulunarak, bu projeden vazgeçilmesi gerektigini ifade etmistik. Sayin Soyer’in UNESCO Dünya Mirasi Bergama’miza Izmir’in çöpünü layik görmesini asla kabul etmeyecegimizi söylemistik. Menemen, Çigli, Karsiyaka, Bayrakli ve Bornova ilçelerine ait çöplerin ilçemiz Düzenli Kati Atik Tesisi’ne tasinmasi projesi ilçemizde infial ile karsilanmisti. Bizde Belediye olarak resmi yazimizla olumsuz görüs bildirmistik. Asla metropolün çöpünün Bergama’ya gelmesini istemiyoruz. Tarihi kadim sehrimiz Bergama, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde. Tarihi ilçemize 110 kilometreden karayolu ile sulari akitila akitila çöplerin getirilmesi olacak is degil. Biz Bergama olarak Büyüksehir Belediyesi’nden ilçemize çöp tasimasini degil, hizmet etmesini bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA