Almanya'nin Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Basbakani Wüst Iftar Yemegi Verdi

Almanya’nin Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Basbakani Hendrik Wüst, Ramazan ayi dolayisiyla iftar yemegi verdi.

Almanya'nin Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Basbakani Wüst Iftar Yemegi Verdi
Almanya’nin Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Basbakani Hendrik Wüst, Düsseldorf kentinde Ramazan ayi dolayisiyla iftar yemegi verdi. Basbakanlik binasinda verilen iftar yemeginde konusan Wüst, "Ramazan ayi düsünme, birlik olma zamanidir. Bu, özellikle bu zorlu zamanlarda önemlidir. Oruç, birçok insanin az seye sahip oldugunu ve dayanismayi hak ettigini anlamasi için bir firsattir" dedi.

Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerden sonra Kuzey Ren Vestfalya eyaletinden bölgeye birçok yardimin gittigini söyleyen Wüst, konserler ve degisik etkinliklerle para yardimlarinin toplandigini belirtti.

Wüst, "Oradaki insanlarin durumunu unutulmamasina dikkat etmeliyiz. Deprem ana haberde yer bulmuyor artik. 1,5 milyon insan evsiz kaldi, yüzbinlerce insan yaralandi ve yardima ihtiyaçlari var. Kuzey Ren Vestfalya deprem bölgesindeki insanlari desteklemeye devam edecek" dedi.

Wüst, "Tolerans, saygi ve beraberce yasam bizim gibi çesitliligi olan toplumlarda önemlidir. Ülkemizde çesitli dinlere mensup insanlar yasiyor. 2022 yili içerisinde 115 Islam karsiti suç islenmis bu kabul edilemez. Nefret, siddet, antisemitizm ve Islam düsmanliginin yeri yok bizde" ifadelerini kullandi.

Iftar yemegine, Türkiye’nin Düsseldorf Baskonsolosu Aysegül Karaarslan, Köln Baskonsolosu Turhan Kaya, Münster Baskonsolosu Ahmet Davaz’in yani sira Türk dernek temsilcileri ve Müslüman toplumunun ileri gelenleri katildi.

Kaynak: İHA