MEB Daire Baskani Derekaya'dan TIMSS'de Hakkari'yi Temsil Edecek Okula Ziyaret

Milli Egitim Bakanligi Temel Egitim Genel Müdürlügü Idari ve Mali Isler Daire Baskani Yunus Derekaya, TIMSS’de Hakkari’yi temsil edecek okulu ziyaret etti.

MEB Daire Baskani Derekaya'dan TIMSS'de Hakkari'yi Temsil Edecek Okula Ziyaret
Milli Egitim Bakanligi Temel Egitim Genel Müdürlügü Idari ve Mali Isler Daire Baskani Yunus Derekaya, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür ile birlikte 1-15 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilecek Uluslararasi Matematik ve Fen Egilimleri Arastirmasi’nin (TIMSS) nihai uygulamasina katilacak olan Yüksekova 50. Yil Ortaokulu’nun bilgisayar altyapisi ve çalismalari ile ilgili bilgi almak üzere Hakkari’ye bir ziyaret gerçeklestirdi. Uluslararasi Egitim Basarilarini Degerlendirme Kurulusu IEA tarafindan dört yillik döngüler halinde düzenlenen Uluslararasi Matematik ve Fen Egilimleri Arastirmasi-TIMSS’in bir sonraki döngüsü olan TIMSS 2023 Nihai Uygulamasi, örneklem olarak seçilen okullarda mayis ayinin ilk iki haftasinda uygulanacak. MEB Temel Egitim Genel Müdürlügü Idari ve Mali Isler Daire Baskani Yunus Derekaya, Il Müdürü Bilal Gür, Il Müdür Yardimcisi Fahrettin Çelik, Bakanlik Sube Müdürü Ahmet Biskin ve sube müdürleriyle birlikte ilk olarak Yüksekova Ilçe Müdürlügü’nde Ilçe Müdürü Yusuf Atael ile bir araya geldi. Daha sonra sinavin yapilacagi Yüksekova 50. Yil Ortaokulu’nda okul yönetimi ve ögretmenlerle bir araya gelerek görüs alisverisinde bulunuldu. Uygulamaya katilacak 8. sinif ögrencileri ile sohbet eden Derekaya, "TIMSS sinavi, ögrencilerin daha çok muhakeme ve yeteneklerinin ölçüldügü, farkli soru tiplerinin yer aldigi bir sinavdir. Ögrencilerin matematik ve fen alanlarinda kazandiklari bilgi ve becerilerin degerlendirilmesine yönelik bir tarama arastirmasi olan TIMSS uygulamasi çerçevesinde Hakkari’yi ve sonrasinda ülkemizi temsil etmek üzere mayis ayinda sinava gireceksiniz. Yüksekova 50. Yil Ortaokulu ailesine bu yolda basarilar diliyorum” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür ise, “Sinavin 2023 döngüsüne ülkemizden 68 il, 334 okul ve 12 bin 312 ögrenci katilacak olup, sehrimizden de Yüksekova 50. Yil Ortaokulu ögrencileri ilimizi temsil edecektir. Umuyor ve inaniyorum ki egitime olan hassasiyetleri ile her zaman himayelerini gördügümüz Valimiz Idris Akbiyik’in riyasetlerinde alnimizin akiyla bu isin üstesinden gelecegiz. Ögrencilerimizin yapilacak olan bu sinavda ilimizi hem diger iller arasinda hem de ülkeler arasinda yapilacak olan sinavda basariyla temsil edecegine yürekten inaniyorum. Elde edecekleri basarinin diger okullarimiza da örnek teskil edecegine olan temennimle ögrenci ve ögretmenlerimizi simdiden kutluyorum" dedi.

Yüksekova’dan il merkezine geçen heyet, Vali Idris Akbiyik Ilkokulu-Ortaokulu ve Il Milli Egitim Müdürlügünü ziyaret etti. Ziyarete MEB Daire Baskani Yunus Derekaya, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Yüksekova Ilçe Millî Egitim Müdürü Yusuf Atael, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Fahrettin Çelik, Bakanlik Sube Müdürü Ahmet Biskin, il ve ilçe sube müdürleri, Hakkari Ölçme ve Degerlendirme Merkezi Müdürlügü yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA