Tayland'da Müslüman Turistler Için Helal Sertifikali Restoranlar

Dünyanin en büyük tatil merkezlerinden biri olan Güney Asya ülkesi Tayland, Müslüman turistler için helal sertifikali restoranlari gösteren e-kilavuz uygulamasini baslatti.

Tayland'da Müslüman Turistler Için Helal Sertifikali Restoranlar
Tayland Turizm Bakanligi’nin bu yil baslattigi ve ülkenin çesitli turizm sehirlerinde düzenlenen Islami Turizm konferanslarinda, resmi kurumlar ve özel sektör yetkilileri bir araya gelerek yabanci Müslüman turistleri ülkeye çekmek için yapilabilecek olasi adimlari görüsüyor. Tayland Turizm Bakanligi Turistik Cazibe Merkezleri Gelistirme Bölümü Direktörü Athuek Phrasenmoon yaptigi açiklamada, Müslüman turistlerin hizli büyüyen ve yüksek harcama gücüne sahip ülkelerden geldigine dikkat çekerken, Tayland’a 2022 yilinda yalnizca Orta Dogu’dan 11.8 milyon turist geldigini ve ülkeye gelen Müslüman turist sayisinda 2019 yilina göre %65 artis oldugunu ifade etti.

Athuek, Tayland’da Islami Turizmi gelistirmek üzere öncelikle Bangkok, Chiang Mai ve Krabi gibi büyük sehirlerdeki otellere mescit bulundurmalari ve bu sehirlerdeki tüm restoran ile sokak saticilarina ‘helal’ sertifikasi tesfikinde bulunuldugunu belirtti.

Athuek ayrica turizm sektörü yöneticilerine Islam’in en kutsal ayi olan Ramazan ayinda çesitli kampanyalar yürütmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuldugunu belirtti.

Tayland Turizm Bakanligi bu ay içinde ‘Müslüman Dostu- Gastronomi’ adli bir e-kilavuz uygulamasini da baslatti. Uygulama kapsaminda Tayland’in çesitli turizm merkezlerindeki genel turistik bilgilerin yani sira Müslüman turistlere yönelik özel rotalar, ‘helal’ sertifikali restoranlar ve alisveris noktalari, bölgelerdeki ibadethaneler gibi bilgiler yer aliyor.

Dünya Küresel Müslüman Seyahat Endeksi 2022 verilerine göre Tayland, Müslümanlar turistlerin seyahat ettigi gayrimüslim ülkeler listesinde dördüncü sirada yer aliyor.
Kaynak: İHA