Çöken 4 Katli Agir Hasarli Binada Arama Kurtarma Çalismalari Basladi

Kahramanmaras depreminde agir hasar alan ve aniden çöken 4 katli binada ekipler tarafindan canli olma ihtimaline karsi arama kurtarma çalismalari baslatildi.

Çöken 4 Katli Agir Hasarli Binada Arama Kurtarma Çalismalari Basladi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 siddetindeki depremde Adiyaman merkez Kayalik Mahallesi eski Zey Caddesi üzerinde bulunan 4 katli bina agir hasar almis ve ikamette bulunan kisiler tahliye edilmisti. Yaklasik birkaç gündür süren yagisli havayla birlikte 4 katli bina aksam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerine çok sayida AFAD ekipleri, jandarma arama kurtarma ekipleri, saglik ekipleri, UMKE, polis ekipleri ve jandarma komando timleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler aldiklari güvenlik önlemlerinin ardindan binada canli olma ihtimaline karsi arama ve tarama çalismasi gerçeklestirdi.

Jandarma arama kurtarma ekipleri ile AFAD ekipleri çöken binanin enkazina girdi. Ekiplerin yaptigi ilk incelemelere göre binanin çökme esnasinda olay yerinde ve çevresinde kimsenin olmadigi her ihtimale karsi çalisma ve incelemelerin devam ettigi belirtildi. Olay yerine gelen Adiyaman Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder de çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Ekiplerin olay yerinde incelemeleri devam ediyor.
Kaynak: İHA