Tunceli'de Ögrenciler MEB-AKUB Ekibiyle Bir Araya Geldi

Tunceli’de bir grup ögrenci, 6 Subat tarihinde merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan ve depremde arama-kurtarma faaliyetinde bulunan MEB-AKUB ekibine tesekkür ziyaretinde bulundu.

Tunceli'de Ögrenciler MEB-AKUB Ekibiyle Bir Araya Geldi
Tunceli merkez Latif Büyükdag Ilkokulu ögrencileri okul idarecileriyle birlikte 6 Subatta Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve büyük yikim ve ölümlere yol açan depremde arama-kurtarma çalismalarina katilan Milli Egitim Bakanligi Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB)’a tesekkür ziyaretinde bulundu. Tunceli Il Milli Egitim Müdürlügünde gerçeklesen ziyarette, ögrencileri Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, Müdür Yardimcisi Ali Ekber Küçük ile MEB AKUB personeli karsiladi.

Gösterdikleri duyarlilik nedeniyle idareci ve ögrencilere tesekkür eden Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, deprem konusunda bilinçlenmenin önemine deginerek, arama-kurtarma faaliyetlerinin hayati önemini anlayan ögrencilerin bu çabalara gösterdigi ilgiden ayrica memnun oldugunu belirtti.

Depremin hemen ardindan Türkiye Afet Müdahale plani çerçevesinde Tunceli MEB AKUB personeli diger ekiplerle birlikte Adiyaman’a gönderilmisti. Personel, diger arama kurtarma ekipleri ile birlikte 171 kisinin enkazdan canli çikarilmasina destek vermisti.
Kaynak: İHA