Suriye'de ABD Üssüne Yeni Saldiri

ABD Merkez Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan açiklamada, Suriye’nin kuzeydogusundaki Yesil Köy (Green Village) olarak bilinen ABD üssüne saldiri düzenlendigi aktarildi.

Suriye’nin kuzeydogusunda Haseke yakinlarindaki DEAS ile mücadele koalisyonuna ait bir bakim tesisi dün yerel saatle 13.30 siralarinda insansiz hava araci ile vurulmus, saldirida 1 ABD’li sözlesmeli personel hayatini kaybetmis, 5 ABD askeri ve 1 sözlesmeli personel yaralanmisti. ABD Merkez Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan açiklamada, Suriye’nin kuzeydogusundaki Yesil Köy (Green Village) olarak bilinen ABD askeri üssüne yeni bir roket saldirisi düzenledigi duyuruldu. Saldirinin yerel saatle 08.05 siralarinda gerçeklestirildiginin aktarildigi açiklamada, "Saldirida, ABD veya koalisyon güçlerinden yaralanan olmadi. Tesislerde veya ekipmanlarda herhangi bir hasar olusmadi. Roketlerden biri, tesisin yaklasik 5 kilometre uzakliginda bulunan bir eve isabet etti. Evde ciddi hasar olusurken 2 kadin ve 2 çocuk hafif sekilde yaralandi" denildi.

CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino yaptigi açiklamada, "Ayrim gözetmeyen bu roket saldirilari sadece bizi ve koalisyon güçlerini degil, halki ve Suriye ile bölgenin güvenlik ve istikrarini da tehlikeye atiyor. Baskan Biden’in belirttigi üzere halkimizi savunmak için gereken tüm önlemleri alacagiz. Her zaman kendi belirledigimiz yer ve zamanda bunlara karsilik verecegiz" dedi.



ABD’den Iran Devrim Muhafizlari Ordusu’na bagli gruplarin saldirisina misilleme

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin dünkü saldiriya iliskin yaptigi açiklamada, Iran IHA’si ile düzenlenen saldiriya misilleme olarak Iran Devrim Muhafizlari Ordusuna bagli gruplarin kullandigi tesislere hava saldirilari gerçeklestirildigini duyurmustu. Austin, “Baskan Biden’in talimatiyla ABD Merkez Komutanligi güçlerine bu gece Suriye’nin dogusunda Iran Devrim Muhafizlari Ordusuna bagli gruplarin kullandigi tesislere karsi hassas hava saldirilari düzenleme yetkisi verdim. Hava saldirilari, bugünkü saldirinin yani sira Devrim Muhafizlari’na bagli gruplarin Suriye’deki koalisyon güçlerine yönelik son saldirilarina yanit olarak düzenlendi” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA