Mastaura Antik Kenti'nde Yürütülen Arkeolojik Kazilarin Yeni Kitabi Yayimlandi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyeleri Doç. Dr. Sedat Akkurnaz ve Dr. Ögr. Üyesi Arzu Özver ile Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Ögr. Gör. Aytekin Kalkan’in editörlügünü yaptigi ’Disiplinler Arasi Çalismalarla Mastaura’ adli kitap yayimlandi.

Mastaura Antik Kenti'nde Yürütülen Arkeolojik Kazilarin Yeni Kitabi Yayimlandi


Nazilli Belediyesi’nin katkilariyla Arkeoloji ve Sanat Yayinlari tarafindan yayimlanan kitaba, farkli üniversitelerden ve farkli bilim alanlarindan pek çok uzman akademisyen katkida bulundu. Kitapta; ADÜ Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Üreten ve Doç. Dr. Bülent Çelik, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çelik, Nazilli Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Uluslararasi Ticaret ve Finansman Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Bilge Doganli, Didim MYO Ögr. Gör. Eren Gönül tarafindan yazilan makaleler yer aldi.

Son yillarin önemli arkeolojik olaylarina konu olan Mastaura antik kentiyle ilgili titiz bir çalismanin ürünü olan kitap; Mastaura ve çevresinin jeolojisinden etnoarkeolojisine, fauna ve florasindan turizmine, tarihinden arkeometrik arastirmalarina kadar farkli alanlardaki pek çok konuyu ele aliyor. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, "Ögretim üyelerimizi tebrik eder, basarili çalismalarinin devamini dileriz" dedi.

Kaynak: İHA