Selçuklu'da Ilk Teravih Coskusu Yasandi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesinin ilçe sakinleriyle Ramazan coskusuna ortak oldugu “Teravih Bulusmalari” ilk teravih namaziyla birlikte basladi.

Selçuklu'da Ilk Teravih Coskusu Yasandi
Rahmet ayinin güzelliklerinden olan teravih Selçuklu’da da tüm camilerde coskuyla karsilandi. Selçuklu Belediyesi de gelenek haline getirdigi ve ilçe sakinleriyle bir araya gelmeye vesile olan teravih bulusmalarinda vatandaslar talep ve önerilerini birinci agizdan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’ya iletme firsati yakaladi. Bu çerçevede ilk teravih namazini Selçuklu Merkez Camisi’nde kilan Baskan Pekyatirmaci ilçe sakinlerinin Ramazan coskusuna ortak oldu. Teravih programinda Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’ya AK Parti Selçuklu Ilçe Baskani Asim Ceyhan, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri, baskan yardimcilari ve birim müdürleri eslik etti.

“Rahmet ayina kavusmanin heyecanini bu yil buruk bir sekilde yasiyoruz”

Ramazan Ayina kavusmanin heyecanini tüm hemsehrileriyle birlikte yasadiklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Rahmet ayi bir kez daha tüm güzellikleriyle geldi. Elbette Ramazan ayina kavusmanin sevinci içerisindeyiz ancak 11 ilimizi etkileyen ve binlerce vatandasimizi kaybettigimiz deprem sebebiyle bu yilki sevincimizi buruk bir sekilde yasiyoruz. Ancak Ramazan ayi içinde bulundurdugu dirilis mustusuyla deprem bölgelerini yeniden ayaga kaldirmakta devletimize ve milletimize büyük bir güç verecek ve bugünleri daha kolay atlatmamiza vesile olacaktir. Ilk teravih namazimizi Selçuklu Merkez Camisi’nde hemsehrilerimizle birlikte eda ettik ve onlarin Ramazan sevincine ortak olduk. Birbirimize olan muhabbeti daha da artiran, birbirimizin derdi ile daha çok hemhal oldugumuz bu ayda hep birlikte kildigimiz teravih namazlari ile bu ayin manevi iklimine uygun olarak hemsehrilerimiz ile birlikte oluyoruz ve bu istisarelerimizle Selçuklumuz için daha güzel yarinlari birlikte planliyoruz. Allah bu birligimizi, beraberligimizi bozmasin, bu degerlerimizle birlikte Allah’in izniyle deprem felaketinin yaralarini da saracagiz. Allah bu Ramazan Ayini tüm sikintilarimizdan kurtulmamiza vesile kilsin. Tüm hemsehrilerimize ve vatandaslarimiza hayirli, huzurlu Ramazanlar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA