Beyoglu'nun Fenomen Ramazan Davulcusu Depremzedeler Için Mani Söyledi

Ramazan ayinin vazgeçilmezlerinden olan ramazan davulculari is basi yaparak vatandaslari sahura kaldirdi. Beyoglu’nda fenomen haline gelen ramazan davulcusunun depremzedelere yazdigi mani ilgi çekti.

Beyoglu'nun Fenomen Ramazan Davulcusu Depremzedeler Için Mani Söyledi
Ramazanin vazgeçilmezleri arasinda yer alan davulcular, vatandaslari sahura kaldirabilmek için gecenin karanliginda yollara düstü. Vatandaslari sahur için uyandiran davulcular, sokak sokak gezerek mani söyleyip davul çaldi. Sahura kalkan vatandaslar ise balkondan ve camdan davulculari izledi.

Beyoglu’nda Piripasa Mahallesi’nde yillardan beri ramazan davulculugu yaparak adeta fenomen haline gelen ramazan davulcusu Ridvan Akçayi’in depremzedeler için yazdigi mani ise büyük ilgi gördü.

Istanbul Tophane’de büyüdügünü ve çocukluktan beri davul zurna ve isleriyle ugrastigini söyleyen Ramazan davulcusu Akçayir, “Koronavirüs de çok büyük bir felaketti bizim için, Türkiye için. Insanlar nasil mutlu olabilir, nasil güzel duygulara kapilir diye bu maniyi yazdik. Depremzede vatandaslarima öncelikle ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Acili ailelerine sabirlar diliyoruz. Yaralilara acil sifalar diliyoruz. Ramazan’in sevincini yasarken bir yandan da biraz da buruk geçiriyoruz. Çünkü su an da onlar konteyner evlerde kaliyor. Evsizler, barksizlar biz de onlara ufacik bir sey olsun, depremzede kardeslerimize sesimizi duyurmak istedik buradan. Insallah onlar da bizi duymuslardir. Bu maniyi depremzedelere armagan ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA