Toroslar'da Geleneksel Ramazan Aksamlari Basliyor

İçel Toroslar Belediyesi, 11 ayin sultani Ramazan ayinin manevi atmosferini düzenleyecegi iftar yemegi ve Ramazan panayiri ile yeniden yasatacagi belirtildi.

Toroslar'da Geleneksel Ramazan Aksamlari Basliyor
Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, Ramazan ayi süresince her gün bir mahallede vatandaslarla bir araya gelecegi belirtilerek Ramazan’in vazgeçilmezleri olan tasavvuf müzigi, Hacivat-Karagöz, Ibis, sihirbaz ve çocuklar için maskotlarin yer alacagi panayir ile iftar öncesi ve sonrasinda çesitli etkinlige imza atilacagi kaydedildi. Birligin, beraberligin ve hosgörünün sembolü haline gelen Toroslar Belediyesinin geleneksel iftar programlarinin ilki Zeki Ayan Mahallesinde bulunan Aksemsettin Anadolu Imam Hatip Lisesinin bahçesinde yapilacagi da ifade edildi.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, sevgi, hosgörü, yardimlasma ve dayanisma duygularinin yogun bir sekilde yasandigi Ramazan Ayi’na kavusmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, unutulmaya yüz tutmus Ramazan eglenceleri ile özellikle çocuklarin hafizalarinda güzel hatiralar birakmak istediklerini söyledi.



Tüm vatandaslari gönül sofralarina davet eden Baskan Yilmaz, "Ramazan ayi, toplumsal dayanisma, paylasma, birlik ve beraberlik ayidir. Bu ayin manevi atmosferini, her gün farkli bir mahallemizde düzenleyecegimiz iftar sofrasi ve Ramazan Panayirimiz ile en yogun bir sekilde hissedecegiz. Içerisinde bin aydan daha hayirli Kadir Gecesini barindiran Ramazan ayinin milletimize, Islam alemine ve bütün insanliga basta saglik, huzur ve baris getirmesini diliyorum. Sofralarimizdan bolluk ve bereket, gönüllerimizden huzur ve hosgörü eksik olmasin" dedi.

Kaynak: İHA