Beyazit'taki Çatismada Yoldan Geçen Azeri Oyuncunun Vurularak Ölümüne Iliskin 26 Süpheliye Dava

Fatih Beyazit’ta 2 husumetli grubun silahli çatismasi sirasinda yoldan geçen Azeri oyuncunun vurularak ölümüne iliskin yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede 1 magdur süphelinin müebbet hapis ile 275 yila kadar hapis, diger 25’inin ise toplamda 45 yildan 285 yila kadar degisen oranlarda hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Beyazit'taki Çatismada Yoldan Geçen Azeri Oyuncunun Vurularak Ölümüne Iliskin 26 Süpheliye Dava
Fatih Beyazit’ta is yerleri bulunan 2 husumetli grubun 23 Mayis 2022’de silahli çatismasi sirasinda yoldan geçen Azerbaycan uyruklu Kamran Dadashzade’nin silahla vurularak öldürülmesine iliskin yürütülen sorusturma tamamlandi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, 14 kisi ‘magdur’, bunlardan 9’u ise polis memuru olarak yer alirken, 26 kisi ise ‘magdur-süpheli’ olarak yer aldi.

Hazirlanan iddianamede, Beyazit Mahallesi’nde magdur süpheliler Kerim Öztürk ile Polat Öztürk’ün is yerlerinin bulundugu, yan taraflarinda bulunan is yerinde ise ayakkabicilik faaliyeti yürüten Korkular ailesinin bulundugu ve her iki taraf arasinda önceye dayali husumetin bulundugu kaydedildi.

Husumetin 2 taraftan birinin yok olmasiyla sonlanacagi aktarildi

Polis ekiplerine ‘daha önce husumet yasadigim kisiler beni tehdit ediyor, su anda buradalar, silahli olabilirler’ seklinde anons geldiginin anlatildigi iddianamede, ekiplerin belirtilen adrese gittigi, o sirada 2 taraf arasinda sözlü tartisma ve küfürlesme oldugu ve her iki gruba yönelik sakinlestirme çalismalari devam etse de, gruplarin buraya ölmeye geldiklerini, aralarindaki husumetin iki taraftan birinin yok olmasi ile sonuçlanacagini söyledikleri aktarildi.

Çatismanin grup arasindaki 40’li yaslarda bir kisinin, kalabalik gruba yönelik olarak küfür ettiginin aktarildigi iddianamede, sonrasinda baska bir sahsin kalabaliga yönelik belinden silah çikarmak suretiyle 8-10 el ates etmesi üzerine silahli çatismanin her iki grup arasinda basladigi kaydedildi.

Polis memurlarinin iki grup arasindaki silahli çatisma arasinda kaldiklari belirtildi

Hazirlanan iddianamede, her iki taraf arasinda önceye dayali husumetin bulunmasi nedeniyle Öztürk’lerin is yerinin uzun süre kapali kaldigi, olay günü Öztürk Tekstilin açilisi nedeniyle hazirlik yapildigi ancak olay gecesinde diger tarafin, karsi tarafla yasanacak bir problem olmasi ihtimaline dayanilarak silahlarla hazirlik yapildigi belirtildi. Polis memurlarinin iki grup arasindaki silahli çatisma arasinda kaldiklarinin aktarildigi iddianamede, polislerin saldiriyi önleme ve bertaraf etme amaciyla silah kullanarak her iki gruba karsilik verdikleri, çatisma aninda sivil vatandaslarin ve 1 polis memurunun yaralandigi kaydedildi.

Dadashzade’nin, Kerim Öztürk tarafindan yaralanip, sonrasinda öldügü kaydedildi

Iddianamede, olay aninda silah kullandigi tespit edilen magdur-süphelilerin birbirlerine yönelik hedef gözeterek dogrudan ates ettikleri, polis memurlarinin karsilik vermesine ragmen polis memurlarina yönelik de eylemlerini devam ettirdikleri, silah kullandigi tespit edilemeyen magdur süphelilerin ise olayda istirakinin bulundugu kaydedildi. Öte yandan olay esnasinda yoldan geçen Kamran Dadashzade’nin ense kismindan yaralandiktan sonra kaldirildigi hastanede hayatini kaybettigi belirtildi. Dadashzade’nin, magdur-süpheli Kerim Öztürk tarafindan yaralanip, sonrasinda öldügünün tespit edildigi de aktarildi.

1 kisiye müebbet ile 275 yila kadar hapis cezasi talebi

Hazirlanan iddianamede magdur- süphelilerden Kerim Öztürk’ün ‘kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye tesebbüs’, ’kasten yaralama’, ‘görevi yaptirmamak için direnme’, ‘ruhsatsiz silah bulundurma’ suçlarindan toplamda müebbet hapis ile 98 yildan 275 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Diger 25 magdur-süphelinin ise 45 yildan 285 yila kadar degisen oranlarda hapis cezasina çarptirilmasi istendi.
Kaynak: İHA